Startsida / Inlägg

”Boosta självförtroendet”

av Katarina Wendelin

Nina vill sluta gömma sig bakom kläderna och Eva-Lotta behövde förändring efter en tung period. Vi tänkte till ett par varv extra och gav dem varsin superkvinnlig och glamourös look.

text KATARINA WENDELIN  foto BÖRJE THURESSON, ANGELICA SÖDERBERG, JOSEFINE LAUL
styling HANNAH WIDELL & AMANDA SCHULMAN
stylingassistent LINDA ZETTERLUND MILLERUD makeup ANNA GÖRANSSON hår DEEVI STHLM/Deevisthlm.se tack till Annajonsson.se

 

FÖRE

Varför anmälde du dig till ”Inspirera mig”?

06s28-Nina-114

Nina Norén

ÅLDER: 33 år.

FAMILJ: Sambon David och barnen Edith, 4, och Eskil, 2 år.

BOR: Värmdö.

GÖR: Informatör.

– Dels har jag blivit äldre och har fått två barn vilken påverkat kroppen, dels känns det som om jag tappat min stil. Min gamla stil brukade mina kompisar kalla för hippie deluxe men i dag känner jag att jag är på väg mot kulturtantshållet med schalar och färgglada klänningar.

Hur ser du ut till vardags?

– Jag brukar bära ganska löst sittande plagg men är trött på det. Min kropp når inte sin fulla potential just nu, jag skulle säkert kunna framhäva den mer men jag vet inte hur. Senast jag provade ett par jeans så tänkte jag bara att det här går inte, haha. Håret
brukar jag bära i två inbakade flätor och får nästan panik av att ha hår i nacken.

Är det något speciellt du vill förändra?

– Jag känner att jag gömmer mig i min kulturtantslook. Jag är en ganska trött småbarnsförälder och ju tröttare jag är desto mer färg bär jag. Jag vill hitta en coolare stil!

Vad vill du absolut inte göra?

– Jag vill absolut inte klippa håret superkort eller färga det i någon syntetisk färg, typ rosa.

 

 


Varför anmälde du dig till
 ”Inspirera mig”?

06s28-Evalott-456

Eva-Lotta Åberg

ÅLDER: 31 år.

FAMILJ: Maken Fredrik och sonen Elton, 11 månader.

BOR: Stockholm.

GÖR: Föräldraledig it-samordnare.

– Jag fick barn i januari och hade en väldigt tung och tuff period efteråt.
Jag var inte för-beredd på den känslosamma bergochdalbana som följde och har dessutom en mamma som är sjuk och som jag saknade väldigt mycket när jag fick Elton. Lyckan blandades med sorg och det blev ett litet kaos som ledde till terapi och stöd. Nu mår jag bra igen och ”Gör om mig” är en lyxig dag som jag kan ägna åt att fokusera på mig och bli ompysslad.

Hur ser du ut till vardags?

– Chinos eller jeans och löpar-skor tillsammans med stora tröjor – jag bär sällan figurnära plagg. Jag har nästan alltid håret utsläppt och brukar tona det hemma själv. Jag är dålig på att gå och klippa mig.

Är det något speciellt du vill
förändra?

– Jag har alltid varit en gullig liten flicka och vill naturligtvis fortsätta vara kvinnlig men bli lite tuffare. Jag beundrar Amandas stil så det ska bli roligt att hon gör om mig! Jag vill våga vara snygg igen och hitta självkänslan.

Vad vill du absolut inte göra?

– Jag litar fullständigt på proffsen och tycker att det är skönt att någon annan fattar
besluten.

EFTER

 

06s28-Nina-efter1-440           06s28-Nina-efter2-230

Nina:

– Jag känner mig tokglammig! Det här känns jättebra och jag är nöjd. För några år sen, före jag fick barn, hade jag utan problem valt en klänning i den här stilen och nu ser jag att det faktiskt fortfarande fungerar. Jag blev lite skraj när frisören Josefin sa att jag skulle bli ”strawberry blonde” – jag trodde att det betydde rosa, haha! Jag är så nöjd med färgen och frisyren blev tuffare än vad jag än van vid vilket är bra – jag vill inte se för vän och prydlig ut. Jag är ovan vid att bära mycket smink men det här är en cool fest-makeup och mina ögon blev jättestora! Nu måste jag bara försöka få till den själv också, haha.

06s28-Evalotta-efter1-963            06s28-Evalotta-efter2-824

 Eva-Lotta:

– Det är så roligt att någon annan valt åt mig – jag skulle aldrig vågat välja det här själv! Nytt känns alltid läskigt men det här är absolut en spark i rätt riktning. Mest nöjd är jag med hårfärgen – den är klockren! Jag kommer att fortsätta att färga det så här.

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB