Startsida / Inlägg

En kostsam affär

av Anders Nilsson

Piteå lyckades få backklippan Faith Ikidi att skriva på för tre nya år i klubben. Men, finansieringen av nigerianskan är långt ifrån i hamn och norrbottningarna riskerar alltså att förlora sin klart dyraste spelare.

Rent sportsligt förstår jag verkligen att Piteå har gjort allt i sin makt för att få Faith Ikidi att stanna kvar i Norrbotten. Nigerianskan är ett kraftpaket som saknar motstycke i Damallsvenskan och som betyder massor för Piteås defensiv.

Men sett ur ett lite större och vidare perspektiv så tycker jag att Piteå gör fel som förlänger med sin mittbacksgigant. Ikidi kostar nämligen väldigt mycket pengar. Pengar som Piteå i dagsläget faktiskt inte har och inte heller har lyckats få externa finansiärer att gå in med till 100 procent (40 procent av pengarna saknas fortfarande). Klubben riskerar alltså en hel del när man sajnat ett nytt flerårsavtal med sin stjärna.

Då är värvningen av AIK:s Clara Markstedt en klart bättre rekrytering. För en ganska liten peng (är jag helt övertygad om) får man en karaktärsspelare som jobbar hårt varje dag i veckan och som kommer att springa livet ur sig för att skjuta Piteå till värdefulla poäng nästa år.

***

Markstedt är ännu en AIK:are som lämnar 08-området för att spela i Damallsvenskan nästa år och lita på mig när jag påstår att fler kommer att lämna Solnalaget.

***

Jag läste i Johan Rydéns blogg att Linköpings Petra Larsson gjorde ett gjorde sitt första mål i Australiens W-league när hon nätade mot Western Sydney Wanderers. I bloggen nämner Rydén walesiskan Jessica Fishlock som jag tror kan komma att återfinnas i Damallsvenskan 2013.

Rykten placerar walesiskan i en av Sveriges bättre klubbar, men framtiden får utvisa om uppgifterna stämmer eller inte.

***

I går gick Damfotboll.com ut med uppgifter om att Tony Gustavsson skulle vara klar för en fortsättning i Tyresö. Mycket talar nog för att guldtränaren styr Tyresöskutan också nästa säsong, men ännu är ingenting helt klart.

Gustavsson har haft mycket att ta ställning till och ett slutgiltigt besked gällande nästa år är faktiskt ännu inte taget. Den informationen fick jag så sent som i dag från en källa som kan betecknas som helsäker …

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB