Startsida / Inlägg

Faktafel och frågetecken

av Anders Nilsson

Hur kommer det sig att en klubb som nyss var på ruinens brant redan kan leta efter en kostsam förstärkning och dessutom ställa in siktet på att göra en snabb resa till Europatoppen?

Det är inte särskilt länge sedan som Malmö var en klubb på ekonomisk dekis som hotades av konkurs. Nu, ett halvår senare tycks situationen vara helt annorlunda, åtminstone om man ska tro nye tränaren Johan Eidevall. För hur ska man annars tolka hans klargöranden i den här intervjun i Sydsvenskan?

Dels är Eidevall öppen med att Malmö letar efter en bra spelare med defensiva kvaliteter och dels är han tydlig med att klubbens mål är att nå Europatoppen så fort som möjligt. Två uttalanden som får mig att fundera över hur en klubb kan gå från en rent katastrofal ekonomisk situation till en solid ditoinom loppet av ett halvår.

En defensivt skicklig spelare kostar nämligen en rejäl slant och att bli ett av kontinentens bästa lag kostar rent ut sagt en jävla massa pengar. Och det var ju just pengar som Skåneklubben hade stor brist på så sent som i somras.

***

AIK:s tränare Mattias Eriksson hävdade i en intervju för några dagar sedan att Linköping fick köpa loss Jennie Nordin från kontraktet med Solnaklubben. Men någon övergångssumma mellan klubbarna har det, precis som jag bloggade om, aldrig varit tal om.

Enligt högst tillförlitliga källor så gick nämligen Nordin till Linköping helt gratis.

Nu tänker jag inte hänga ut Eriksson som en lögnare, för det kan mycket väl vara så att han inte kände till alla fakta gällande Nordins övergång

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB