Startsida / Inlägg

Umeå har något på gång

av Anders Nilsson

Umeå IK slog Sundsvall med 3–0 i årets första träningsmatch. Matchkvaliteten var som väntat ganska svajig, men UIK visade ändå att man har något spännande på gång.

Förra säsongen slutade med en sjundeplats. I år kommer Umeå att placera sig högre upp i Damallsvenskans sluttabell. Var så säkra.

Århundradets bästa svenska klubblag imponerade visserligen inte i årets första träningsmatch, men gav en vink om vad som är på gång. Fjolårets unga garde har blivit ett år äldre och något snäpp bättre, vilket också kommer att visa sig i seriespelet vad det lider.

Om Lina Hurtig och Jenny Hjohlman blixtrade till från gång till annan under fjolåret så kommer de att göra det betydligt mer frekvent den här säsongen. Nyförvärvet Hanna Folkesson kommer att ge mittfältet kompetens som saknades under 2012 och mittförsvaret med lagkaptenen Emma Berglund i spetsen kommer att bli en tuff nöt att knäcka för många damallsvenska forwards under våren, sommaren och hösten.

En träningsmatch i slutet av januari kan säga en del och den kan säga otroligt lite. Mötet i Nordichallen mellan Sundsvalls DFF och Umeå IK var inte fantastiskt på något sätt, men visade små strimmor av något som kommer att bli bra.

Det tror i alla fall jag.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB