Startsida / Inlägg

Sundhage rosar och risar

av Anders Nilsson

Pia Sundhage hyllar mittfältaren Nilla Fischer i rollen som mittback och skickar indirekt kritik till de försvarsspelare som slåss om en plats i ett blågult mittförsvar.

Jag har vant mig vid att förbundskapten Pia Sundhage säger vad hon tycker. Hon hyllar det hon gillar och kritiserar det hon inte är nöjd med. Trots det blev jag överraskad över hennes sätt att lovorda Nilla Fischer efter träningsmatchen på Bosön

Jag går så långt att om Fischer är frisk och pigg, då är det den bästa mittbacken vi har”, sa Sundhage till TT.

Fischer är en högklassig spelare som definitivt skötte sig bra i matchen mot Stockholms P98, men att  hylla en mittfältare som håller på att skolas in i rollen som mittback så ofiltrerat och direkt skickar inga bra signaler till de centrala försvarare som slåss om en plats i den blågula EM-elvan.

Jag tänker i första hand på Umeås Emma Berglund som i mitt tycke var bäst av de två mittbackarna under de 30 minuter som jag såg av dagens match, men också på Charlotte Rohlin och Linda Sembrant som jobbar hårt för att ta sig tillbaka från korsbandsoperationer, Göteborgs Stina Segerström och nu helt diskvalificerade försvarsklippan Sara Larsson.

Sundhage har så klart all rätt att tycka och säga vad hon vill, men när varken Segerström, Larsson eller de två långtidsskadade mittbackarna har fått en ärlig chans att visa upp sig så tycker jag att lovorden klingar illa.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Adam Borg
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB