Startsida / Inlägg

Inga träd växer till himlen

av Anders Nilsson

Kif Örebro har överraskat de flesta, kanske till och med sig själva, och gått obesegrade genom säsongens sex första omgångar. I den sjunde kom så den närmast oundvikliga förlusten.

Det sägs att inga träd växer till himlen, men det visste Kif Örebro om redan innan gårdagens förlust mot Kopparbergs/Göteborg. Att säsongens första nederlag kom just i mötet med tre tidigare Örebrospelare (Stina Segerström och systrarna Kristin och Marie Hammarström) var väl ganska typiskt, eftersom släkten ju som bekant brukar vara värst.

Men de faktiska anledningarna till att Örebro förlorade i går stavas nog skador på Sarah Michael och målvakten Stephanie Labbé. Duons frånfälle försämrade oddsen betänkligt.

Även om Örebro föll och den förlustfria rad sprack så fanns det glädjeämnen i gårdagens fajt. Landslagsbacken Sara Larsson gjorde efterlängtad comeback.

Larssons återkomst lär betyda nya friska poäng för överraskningslaget.

…………………………………………….

Samtidigt som Örebro inkasserade sin första förlust, fixade Linköping sin första bortaseger för säsongen. På Vilans IP nickade man Kristianstad i sank och passade för vänlighetens skull också på att bjuda hemmalaget på ett mål.

Segern var Linköpings andra i årets damallsvenska och betydde att ”Clubben” klättrade i en haltande tabell.

…………………………………………….

Jag har dömt ut Mallbacken och tippat att Jitex ska få ett tufft år.

I går skickade nykomlingen från norra Värmland en stenhård tysk-passning till mig när man vann och tog poäng för fjärde fajten i rad. Starkt!

Men jag står fast vid att Mallbacken kommer att få ett svintufft år, precis som Jitex. Mölndalslaget har bara vunnit en match den här säsongen och visat prov på viss impotens.

Åtta mål på sju matcher imponerar inte.

…………………………………………..

I eftermiddag dansar de stora elefanterna Tyresö och Malmö. Båda topplagen är solklara favoriter i sina respektive möten med Sunnanå och Vittsjö.

Mest intressant är att se hur Elin Rubensson klarar rollen som vänsterback i sitt LdB. Fart har hon och en rejäl offensiv ådra likaså. U-landslagsspelaren kan faktiskt vara ett ruskigt råämne till en högklassig ytterback, men det får framtiden utvisa.

……………………………………………

Jag måste också slå fast att jag känner väldigt med de spelare som tvingades genomlida ESC i går mot sin vilja. Medeltida tortyr. Johanna Almgren, du vet att jag tänkte på dig.

…………………………………………..

Umeås Lina Hurtig toppar Damallsvenskans skytteliga efter sex omgångar tillsammans med Göteborgs Jodie Taylor.

Den senare har stora chanser att spela till sig en plats i Englands EM-trupp. Den förstnämnda lär få följa mästerskapen framför tv:n.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB