Startsida / Inlägg

Landslagsspelaren knäskadad igen

av Anders Nilsson

Efter två skadefyllda år gjorde Linköpings finska landslagsforward Linda Sällström äntligen comeback – då blev hon allvarligt skadad igen.

Fotbollen kan ibland vara både grym och orättvis. Fråga Linda Sällström om ni tvivlar.

För lite drygt ett år sedan var finskan tillbaka i spel efter en korsbandsskada. Siktet var inställt på en ny säsong i Damallsvenskan och bågen spänd mot det kommande EM-slutspelet.
Men så blev det inte.

I början av mars var oturen framme igen.
Sällström ådrog sig en ny korsbandsskada och missade såväl säsongen som EM.

Undertecknad, Petra Thorén och Linda Sällström i Sportbladets EM-magasin från Göteborg inför EM-matchen mellan Sverige och Finland i somras.
Undertecknad, Petra Thorén och Linda Sällström i Sportbladets EM-magasin från Göteborg inför EM-matchen mellan Sverige och Finland i somras.

När Linköping i dag spelade sin första träningsmatch för året, mot Thailands landslag, var Sällström tillbaka i laget igen efter att jobbat sig tillbaka från sina två allvarliga knäskador.
Men det blev en kortvarig comeback för den finska landslagsforwarden.

Sällström ådrog sig nämligen en ny allvarlig knäskada och fick föras till sjukhus.
Efter att ha genomgått en magnetkamerundersökning kom det trista beskedet att främre korsbandet i vänster knä var av.

Därmed står det klart att finskan missar ytterligare en säsong till följd av en korsbandsskada – hennes tredje på lika många år.

………………………………..

Jag känner enormt mycket med Sällström som alltså slitit sig tillbaka från, inte en utan, två korsbandsskador i tät följd – bara för att ådra sig ännu en.

Skador är visserligen en del av fotbollen, i synnerhet på elitnivå, men någon måtta får det väl ändå vara.  Att drabbas av tre korsbandsskador (två i ena knät och en i det andra) på lika många år är inget annat än omänskligt.

Det är tufft att komma tillbaka från en korsbandsskada, det vet jag av egen erfarenhet. Vägen tillbaka till fotbollsplanen är varken rak eller jämn – och alldeles för ofta kantad av perioder där man tvingas gå stenhårda mentala dueller mot sig själv.

Att, som i Sällströms fall, kriga sig tillbaka från två korsbandsskador, och sen tvingas utkämpa samma strid ännu en gång måste bara vara rent fördjävligt.
Men om det är någon spelare som ska klara av den kampen och lyckas ta sig tillbaka till den absoluta eliten ännu en gång, så är det nog just Linda Sällström.

Finskan är stentuff och har ett pannben hårt som stål. Det skvallrar inte minst det sms hon skickade till mig för några minuter sedan om:

”Känns pissigt just nu, men om det är något jag kan så är det knärehab”.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB