Startsida / Inlägg

Nya notiser och övergångar

av Anders Nilsson

Det har hänt en del sedan mitt förra inlägg. Några spelare har bytt klubbadresser, en provspelare har fastnat i den afrikanska byråkratins inte alltid särskilt snabbt malande kvarnar och jag är tillbaka i kalla Sverige.

Övergångarna först.

I går blev det klart att Elin Borg lämnar Kristianstad och Damallsvenskan för Djurgården och Elitettan. Vänsterbacken kommer därmed att representera sin femte klubb på lika många säsonger. Borg har sedan hon lämnade Stattena efter säsongen 2010 spelat för Linköping, AIK och Kristianstad.

En annan spelare som bytt klubbadress en del de senaste säsongerna är Lisa Klinga, som i dag blev klar för Tyresö – igen. Klinga kommer närmast från Piteå, vilka hon var utlånad till (av Tyresö) förra säsongen.

Även Kif Örebro har utökat spelartruppen. Klubben har värvat mittbacken Sara Nordin från Sunnanå. Därmed är luckan efter Sara Larsson fylld, åtminstone om man ser till spelartyp och position.

I Umeå IK har det hänt både det ena och det andra, plus och minus.
Det positiva för klubben är att nyförvärvet från Sunnanå, Hanna Glas, har börjat träna för fullt efter den korsbandsskada hon ådrog sig inför fjolårssäsongen.

Mer negativt är det då att provspelaren, och eventuella nyförvärvet, Gladys Nnenena Akpa, som skulle ha kommit till Umeå i tisdags inte har anlänt till Sverige än.
Pappersstrul (läs: nigeriansk byråkrati) ska vara anledningen till att den nigerianska landslagsspelaren inte kommit fram till Norrland.

På plats i Norrland och i Umeå IK är däremot Umeå Södras lagkapten Lisa Lantz.
Mittbacken, som jag faktiskt tränat för ett antal år sedan, provspelar just nu med klubben. Den gamla storklubben är ju på jakt efter en mittback sedan Alexandra Nilsson valde att lägga skorna på hyllan och kanske kan Delsbotjejen Lantz vara den spelare som UIK letar efter.

Det har börjat spelas träningsmatcher här och var. I morgon drar Kopparbergs/Göteborg till Danmark för att möta grannlandets två bästa lag, Bröndby och Fortuna Hjörring.
De sistnämnda mötte norska LSK Kvinner tidigare i kväll i en match som norskorna vann med 3–0.

Och innan jag slår igen datorn får jag passa på att slå ett slag för min egen artikel i Sportbladet om framtidens analysredskap – drönare.
En teknik som Hammarbys damer kommer att använda sig av den kommande säsongen. Ett intressant och innovativt sätt att överblicka sina matcher får man väl säga.

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB