Startsida / Inlägg

Linköping tar titeln

av Anders Nilsson

Rosengård leder Damallsvenskan före Kif Örebro, men när Svenska cupen ska avgöras i kväll är det Linköping och Kristianstad som gör upp om titeln.
Och om jag ska sia så tror jag att hemmalaget (LFC) tar sin fjärde cupseger.

Linköping har vunnit cupen tidigare, 2006 och såväl 2008 som 2009 (då jag själv faktiskt var verksam i klubben). I kväll har man möjligheten att vinna den näst största titeln för fjärde gången – och jag är ganska säker på att man tar den.

Laget från Östergötland har i mitt tycke både bättre spets och bredd än vad gästande Kristianstad har. Dessutom har tränare Martin Sjögren stärkt upp truppen med två portugisiskor (där mittfältaren Claudia Neto är ett riktigt tillskott) och danska landslagsbacken Janni Arnth (som kommer att göra Linköpings mittförsvar ännu starkare).

Kristianstad då? Ja, laget är framme i sin första cupfinal någonsin, vilket naturligtvis är riktigt roligt och bra för svensk damfotboll. Fler lag än ”de vanliga” behöver vara med och slåss om titlar, bland annat för att intresset ska öka. Och laget har så klart chansen att ta en historisk titel, även om jag är ganska övertygad om att det blir Linköpingsjubel på Östgötaslätten i kväll.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB