Startsida / Inlägg

Visst vinner Sverige

av Anders Nilsson

I kväll kommer Sverige att bli klart för VM i Kanada nästa sommar.
Allt annat är bara för osannolikt för att faktiskt kunna förvandlas till verklighet.

Lotta Schelin.
Lotta Schelin.

Gamla Ullevi har dukat för fest. Uppemot 10 000 åskådare väntas komma för att se Pia Sundhages svenska landslag kvala in till VM. Och de kommer knappast att bli besvikna.

Skottland är absolut inget stryklag, långt därifrån. Laget har höga toppar och ett par riktiga klasspelare i Kim Little och Lisa Evans. Men det svenska landslaget är bra och har alla trumf på hand inför den avslutande kvalmatchen. Personligen tror jag på svensk seger i kväll, men även om det skulle gå troll i det blågula spelet är det en riktigt hög tröskel som Skottland måste kliva över för att knipa VM-biljetten.

Förutsättningarna är ju sådana att Sverige inte behöver vinna för att kvittera ut VM-platsen. Oavgjort eller uddamålsförlust räcker gott. Faktum är att landslaget till och med kan kosta på sig att förlora med 2–0 och ändå gå till VM. Skottland måste alltså göra minst tre mål för att ta sig till VM – och det fixar man inte.

Då tror jag att chansen är betydligt större att Lotta Schelin tangerar det målrekordet som det skrivits en del om den senaste veckan. Hon kunde knappast välja ett bättre tillfälle att göra det än inför 10 000 åskådare i sin egen hemstad – i den sista och avgörande VM-kvalkampen.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB