Att våga ta steget och hoppa

Åh, Herre Gud nu är det dax…
Nu måste vi ta det slutgiltiga beslutet om vem som skall bygga vårt hus. Eller som M sa igår -Vi måste bestämma oss nu, innan detta blir som någon slags pervers hobby att begära in offerter och sitta och jämföra dem kvällarna till enda! Han är rolig han min M :-)
Faktum är bara att det är så jäkla svårt… Hur skall man våga ta steget och hoppa liksom? Det är ju så ofantligt mycket pengar det rör sig om. Ja, inte som ett permanentboende då, men det är kanske just det som gör det ännu svårare, att detta bara är för nöjes skull. Man måste ha någonstans att bo, men man måste inte ha två hus liksom…
Dessutom är det rena grekiskan att läsa byggofferter. Vad fasiken är spikläkt och är det nödvändigt med trampsäker plastfolie åldersbeständig 0,2mm i taket (vem skall upp och gå där)??? Att säga att det ibland är som att jämföra päron och äpplen är en direkt underdrift,


äpplen och meloner verkar mer relevant.

Tomten i Lofsdalen som snart skall bebyggas
Jag kan tillägga att vissa firmor har kvalificerat bort sig själva och gjort det lite lättare för oss. Om dessa personer hade varit anställda i mitt företag och jag som chef fått reda på hur de jobbar, hade jag blivit galen… Say no moore…

Summa summarum återstår nu två alternativ och vi räknar med att vi skall bestämma oss innan fredag. Det kommer inte bara an på pengarna skall tilläggas, det måste kännas bra också. Vi skall bygga 42 mil bort och kommer inte kunna vara där hela tiden, så det gäller att vi känner att vi kan lita till 100% på den vi väljer…
Sköt om er och ha en fin dag!
Helena

Fler blogginlägg från Drömhus

Senaste artiklarna från Härligt Hemma