Den nya gluggen och lite annat fotonördigt

Nu har jag fått så många frågor om det nya objektivet och min kamera, 
så det vore fräckt av mig att inte ge er lite kring det.
Here we go…
Kameran är en Nikon d7000 som jag är mycket nöjd med. Tyckte inte att jag hade råd med en fullformatskamera när jag köpte ny i höstas. Jag har fram till nu kört
 med dessa tre olika Nikonobjektiv:
1. Fast 35 mm 1,8
2. 18-55 mm 3,5-5,6
3.  55-200 mm 4-5,6
18-55 mm objektivet är mest allround med lite zoom och lite vidvinkel, det är ett sådant objektiv som följer med kameran om man köper ett kit. Det är ett relativt billigt objektiv med standardoptik. ”Förståsigpåare” menar att det duger till att fota familjen på semester med ungefär, men inte till så mycket mer. Jag har en tid gått och fnulat på vilket objektiv som kan vara lämpligt för mig och min verksamhet. Det har blivit mer och mer uppenbart för mig att bättre/skarpare optik är ett måste nu när jag faktiskt livnär mig på detta.
Valet föll på ett Tamron 17-50 mm 2,8f med en prislapp på 3 790 kr. Ett mycket prisvärt alternativ till Nikons motsvarande som hade gått loss på 12 500 pix. Tamronobjektivet har genomgående fått kalasbra recensioner, med undantag för att det är lite högljutt. Optiken är vad jag förstår i det närmaste prickfri och med tanke på prislappen klarar i alla fall jag av att lyssna på det påstådda oljudet.
Ny tavla hemma.
Fotoplansch av Vee Spears som jag köpte på Fotografiska
 (Ja, det är den till vänster alltså, haha!)
Jag har använt objektivet vid två fotograferingar denna vecka och är supernöjd. Skärpan är verkligen knivskarp och jag bara ångrar att jag inte köpte detta för lääänge sedan…
Några av er har frågat om fotokursen i Stockholm också. Det var en intensivgrundkurs (måste börja i rätt ände) på Fotografiska muséet som normalt pågår i 7 veckor (en kväll i veckan). Vår kursledare hette Mia Gallde och hon var verkligen superduktig. Otroligt pedagogisk och med en energi och närvaro som var fantastisk!
Ok, det var det, nu vill jag veta vad ni har för favvoobjektiv.
Kom igen nu, give it to me!
Helena

Fler blogginlägg från Drömhus

Senaste artiklarna från Härligt Hemma