MIN MATTA HAR KOMMIT

 

 

Mattan är här, en bit av Marrakech flyttar in i vårt vardagsrum i stan!

 

Har sett dem dyka upp lite var stans de senaste åren, de benvita fluffiga ullmattorna från Marocko. De är bruksmattor handknutna av nomadkvinnor i Atlasbergen och passar så vansinnigt fint ihop med vår skandinaviska stil.

 

 

BO375-BENI-OUARAIN-CARPET

 

 

Just denna är min, jag har valt ut den bland ett hundratal unika mattor, de flesta med olika varianter av ”diamantmönstret” (de bruna fälten på sidorna är golvet) ! Just min matta är märkt av kvinnan som gjort den. 1987 står det i det vänstra hörnet. Den är vintage, det är de nästan alla man kan hitta till försäljning. De tillverkas inte bredare än lite drygt 2 m och de längsta är kanske 4,5 m min är 2 x 4 m fluffig kärlek!

 

Fick nyss ett sms från Fedex att mattan finns här nu, tror att det tagit typ 2-3 arbetsdagar från det att jag betalade den, fantastiskt, eller hur? Det är ju snabbare än ett litet vykort från Grekland. Innan jag får den skall jag betala tull för den, men det blir ändå många sköna tusenlappar billigare än om jag hade köpt den här i Sverige.

 

Om någon är sugen på en kan ni kika in hos Beyond Marrakech, de har hur många som helst att välja mellan och det är superenkelt att handla därifrån. Tror jag i alla fall, jag har inte fått hem mattan ännu…

 

Kram

 

Helena

 

 

Fler blogginlägg från Drömhus

Senaste artiklarna från Härligt Hemma