VÅRT NYA HEM BÖRJAR TA FORM

Då var vi tillbaka hemma i Västerås igen. Några dagar med fjälluft, strålande sol, avkoppling och skidåkning var en perfekt uppladdning för det vi nu står inför… Flytten! Alltså, huset är inte klart, men de har tre veckor på sig innan själva flyttlasset kommer. Vår plan är att köra över saker, lite varje gång vi åker dit, och sedan kommer en flyttfirma och tar resten av möbler och sådant, om tre veckor.

Vi svängde förbi där när vi kom hem idag och såhär ser det ut där nu!

IMG_4385

De gamla linoleum mattorna är nu borta ur sovrummen och allt är målat. Bara slipning och behandling av golven kvar!

IMG_4391

Av någon anledning var det ett område på runt två kvm där mattan var hårt limmad till golvet. Allt annat har släppt lätt som en plätt. My Goood vad de sliter med de där kvadratmetrarna. Tackar högre makter att inte hela/alla golven var limmade på det där sättet!!

IMG_4394

Mycket av originaldetaljerna från sekelskiftet finns kvar, men av någon outgrundlig anledning har man plockat bort den vita marmorn som låg i golvet framför kakelugnen i Lillans rum. Bara rester finns kvar längst in. Kommer att vilja återställa det, inte just nu, men längre fram. Undrar om det var likadant vid de andra kakelugnarna också? Där syns inga spår.

 IMG_4396

Trappan är ett jäkla aber… Fy farao vilket jobb att få den trären… Jag har sagt åt dem att det är det sista de får göra, alla rummen måste bli klara först så att vi kan flytta in. Väggpanelen är nu skrapad och den skall nu spacklas, slipas och sedan målas. Phu! Tur att man inte gör det själv, när skulle man bli klar då?!

IMG_4405

Tv-rummet och vardagsrummet är klart, så där har vi börjat flytta in så smått. Lite nya möbler är på plats och mer kommer under veckan. Oh vad jag längtar till allt är klart och själva finliret med att inreda börjar! Så länge får jag roa mig med att inreda ett stort konsultföretags nya lokaler! Det mina vänner är inte kattskit det inte, och jäklar vad kul det är!!!

Kram kram

Helena

Fler blogginlägg från Drömhus

Senaste artiklarna från Härligt Hemma