GÅR IGÅNG PÅ SVENSKT

 

Vet inte om det kommit med åldern (eller det faktum att jag nu för tiden har råd att unna mig det som kallas designprylar lite mer ofta än vad jag hade när jag var yngre), men oh vad jag uppskattar svensk design och svenskt hantverk.

_DSC5372

Liten delikat keramikkruka med mässingsfat från Svenskt Tenn och små skålar och ljuslyktor från Skultuna.

Skultuna känns extra kul eftersom det liksom tillhör kulturarvet i Västerås (kanske kommer kakelugnarnas luckor från Skultuna, måste kolla)

_DSC5369

Måste tilläga att design och hantverk inte nödvändigtvis måste vara dyrt, även om det oftast är det. Både krukan och ”Skultunagrejerna” kostar inte mer än ett par hundralappar men de är så fina att jag blir glad varje gång jag ser dem. Kikar lite extra på dem varenda gång jag går upp i sovrummet. Sedan är de det sista jag ser innan jag släcker för att sova. Man kan ha sämre utsikt!

Ha en fin måndag kära läsare!

Kram kram

Helena

Fler blogginlägg från Drömhus

Senaste artiklarna från Härligt Hemma