SKÖNT – ALLT VAR OK

 

Jag har sagt det förr och säger det igen, det är inte bara rosenskimmer att köpa ett gammalt skruttigt hus och renovera upp det. Det trodde ni säkert inte heller, och jag vet att det är många som VET att det är så. Alla ni som provat och som är i det just nu.

Igår var det dags för ”sotarmurre” att gå igenom alla eldstäder. 3 kekelugnar, en vedspis och en murad spis med kassett isatt.

Vaknade tidigt med den där lite molande känslan i magen som jag kände igen från tiden då ”syllskiten” upptäcktes. Ja ni vet då vi upptäckte att mer eller mindre hela syllen längs södra sidan var kaffepulver och myrbo… Obehagluig känsla det där, som att ”Usch, vad kommer de att upptäcka nu???”

Men tack och lov, allt var som det skulle och han hade inget att anmärka på. Skönt! Så efter en genomgång hur alla edstäder skall skötas och eldas i, kan vi nu se fram emot en varm och gosig vinter med härliga sprakande brasor i flera rum. Thank God for that!!

_DSC5414

Kakelugnen i Lillans systers rum. Vanlig rund men med ett fint krön däruppe.

_DSC5399

Och så kakelugnen i vårt sovrum. Men den har ni väl sett till leda vid det här laget!

Nu skall jag iväg på två jobb här i eftermiddag. Så tack och hej och ha en fin dag!!

Kram kram

Helena

Fler blogginlägg från Drömhus

Senaste artiklarna från Härligt Hemma