Startsida / Inlägg

Jag har bestämt mig åka Dakarrallyt igen

av Eje Elgh

Diffusrerna är lagliga, det betyder att det är full aktivitet bland de andra teamet just nu.
Utslaget har precis kommit här i Shanghai och Jenson Button, Brawn GP med flera kan andas ut.

Redan i helgen tror jag vi får se några team med modifierade diffusorer, men jag tror inte att Ferrari och McLaren plötsligt har en klar lösning. Stallen har väldigt avancerade dataprogram att tillgå som kan ta dem en bra bit på väg, men eftersom det råder teststopp så tar det lite tid. Men alla stall kommer att gå den väg som Brawn, Toyota och Williams tagit.

Utslaget betyder att Brawn, Toyota och Williams blir favoriter här Kina i helgen.

29 grader och sol mötte mig när jag landade här i Shanghai för några timmar sedan. Sen bjöds jag på en taxiresa från flygplatsen till hotellet som fick mig att bestämma mig för att jag ska åka Dakarrallyt igen.

För det känns faktiskt säkrare att åka Dakar än att åka bil här i Kina. För det är förenat med livsfara. Trafiken här är total oreda, bilister stannar och byter däck i ytterfilen på motorvägen, de backar tillbaka om de åkt av vid fel avfart och vi mötte en som var på väg i fel riktning. Plus att alla kör fort som fan. Det finns ingen kultur alls i trafiken och det måste vara en fruktansvärd olycksstatistik. I Dakar kör i alla fall alla åt samma håll…

F1 är lite i uppror efter de två inledande racen somvänt upp och ner på startfältet. Jag tror inte Ferrari varit poänglösa efter två tävlingar sedan 1992, vilket är en total katastrof och som gjort att teamet omorganiserat.

Ännu värre är det för McLaren som hamnat i en riktig soppa med lögnen i Melbourne. Jag tror att Lewis Hamilton är märkt för livet i och med sin lögn. Han hade mycket väl kunnat ändra sig, men gjorde det inte. Varför? Antagligen för att man vill ha en poäng mer, en fjärdeplats istället för en tredje.

Här i Shanghai har man tävlat sen 2004 – med olika segrare varje gång. Hamilton vann i fjol och Fernando Alonso har varit topp 4 alla gånger man tävlat här. Men i helgen blir det andra som bli favoriter i och med dagens utslag. Tar Jenson Button pole position så blir det den bästa start ett team gjort sen 1954 då Mercedes tog pole position i de tre inledande racen.

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB