Startsida / Inlägg

Massa nära nytt kontrakt

av Anna Andersson

Det blir racing i USA, Charlie Whiting har gett banan i Austin grönt ljus och premiären sker den 18 november (kl 20.00 svensk tid), det är säsongens näst sista F1-race. Finalen i Brasilien avgörs en vecka senare och även det är ett kvällsrace. Däremot är det inte klart om det blir något F1-lopp i New Jersey nästa år, enligt Bernie Ecclestone är kontraktet upplöst eftersom arrangörerna inte har hållit sig inom de givna ramarna. Det ursprungliga kontraktet var på tio år.
Enligt de senaste uppgifterna kan vi få ett besked om det blir racing i närheten av New York redan på fredag. Då har FIAs världsråd möte och man går igenom nästa års tävlingskalender.
•••
Sedan går vi vidare till silly season…Martin Whitmarsh är helt säker på att Lewis Hamilton stannar hos McLaren och Felipe Massa meddelar att han är mycket nära ett nytt kontrakt med Ferrari, men säkert är så klart ingenting innan det är undertecknat. Enligt Massa är det ett gott tecken att Luca di Montezemolo har sagt att Sergio Perez inte är redo för Ferrari än.

– Det bevisar att Ferrari fortfarande har planer för mig, säger han.
Dessutom verkar det som om Vitalij Petrovs vara eller inte vara hänger på en mycket skör tråd. Intresset för F1 i Ryssland är inte så stort som man hade hoppats på…
•••
Red Bulls chef Helmut Marko vet hur man skapar rubriker…nu påstår han att McLaren och Ferrari går ihop i kampen mot Red Bull. Han är dessutom övertygad om att Sebastian Vettel kommer att göra ett bra jobb under hösten. Enligt Marko är tysken bättre när han är pressad.

•••

Lotus kommer troligen att använda sin nya dubbla DRS i Japan, till loppet i Sydkorea kommer sedan ännu en uppdatering som ska förbättra aerodynamiken.
•••
Bernie Ecclestone fortsätter att fundera på ett Grand Slam, fem lopp som ska skapa mer uppmärksamhet krig F1.
•••
Alltså, det nya systemet gör att jag måste godkänna alla kommentarer innan de ramlar ut mot nätet och ibland är det så att jag sitter och jobbar med annat, är borta på jobb eller helt enkelt ledig och då hinner det naturligtvis samla sig endel innan jag kollar nästa gång.
Och ibland är det så att jag kollar efter kommentarer en gång i timmen och det händer ingenting;-)
Det är väl så att vi alla behöver lite tid att spela in sig, men alla kommentarer som inte innehåller personangrepp ska publiceras. F1-bloggen ska fortsätta att vara ett forum för oss som älskar F1 och jag ska verkligen försöka få ut allt så ni slipper vänta;-)

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB