Startsida / Inlägg

F1 i New York är prioritet

av Anna Andersson

Kommer nu F1 äntligen till New York? Det ville Bernie Ecclestone genomföra, men han lyckades aldrig. Nu är det amerikanska ägare och vi kan konstatera:

F1 i New York är prioritet

A super slim skyscraper at 432 Park Avenue competes with the Empire State building as it juts above the Manhattan skyline as seen from the One World Observatory, Wednesday, Feb. 17, 2016, in New York. Among the structures going up in the construction boom of recent years, there are a few that are reshaping the look of the skyline and doing it with footprints that take up a fraction of the space at ground level. (AP Photo/Julie Jacobson)
F1 i New York är prioritet. AP Photo/Julie Jacobson

– Jag pratar om städer som New York, Miami, Los Angeles eller Las Vegas, säger Carey till dpa.
– Loppet ska stå vara helgens höjdpunkt, men det ska vara mer än bara ett F1-lopp.
New York har aldrig arrangerat ett F1-lopp, men till sommaren ska Formula E, elbilsmästerskapet, köra där. Just nu diskuterar man tydligen med flera tänkbara arrangörer, men ingenting det finns ingenting konkret att rapportera om.
– Men USA har högsta prioritet, säger VD:n.
Man vill även att F1 ska tillbaka till Tyskland varje år.
– Vi pratar naturligtvis med de två banorna som har arrangerat loppet tidigare, men vi tittat också på andra alternativ, säger VD:n  Chase Carey till motorsporttotal.
Enligt ryktena handlar det om Sachsenring och Lausitzring. Liberty Media vill stärka Europas position, nästa år återkommer Frankrikes GP medan Malaysias försvinner och det är återigen ett F1-lopp i Tyskland.
•••

Red Bull driver Daniel Ricciardo of Australia waits in his car during the second practice session for the Australian Grand Prix in Melbourne, Australia, Friday, March 24, 2017. (AP Photo/Rick Rycroft)
Attack till Spaniens GP? Foto: AP

Red Bull är redo att attackera, just nu ligger man 55 poäng efter ledande Ferrari och det är för mycket. Max Verstappen har kört in en pallplats på tre lopp och det är inte heller tillräckligt för det tidigare mästarteamet. Till Spaniens GP kommer ett uppdaterat chassi och till Kanadas GP kommer Renault med en uppdatering av motorn.
Ett av problemen har varit att bilen blev klar väldigt sent, bara timmar innan det första testet i Barcelona och när man sedan hade problem med motorn och tillfärlitlgheten där så har det sedan följt med ini säsongen. Teamet har inte riktigt lärt känna sin bil än.
– Vi börjar förstå oss på bilen, långsamt så reagerar den även om vi bara gör små förändringar i rätt riktning, säger motorsportkonsulenten Helmut Marko till motorsportmagazin.
– Vi  är övertygade om att vi ser en förändring i Barcelona när vi har nya delar med oss, det kommer att vara ett stort steg framåt. Chassit kommer att få ett riktigt bett.
Red Bull brukar vara bra på att komma tillbaka under en säsong, 2012 låg de 42 poäng efter Ferrari och Fernando Alonso  efter sommaruppehållet. Så än är det inte för sent – även om det numera är Vettel som kör för Ferrari…
•••
Du har väl inte missat att Fernando Alonso ska köra Indy 500? Hans första test sker efter Rysslands GP som avgörs den 30 april. Redan till helgen ska han besöka tävlingen i Birmingham/Alabama och den 3 maj ska han testa själv. Råkar du vara i Indianapolis kan du se det, det är gratis.

•••
Bra tänkt en fredag: Han har så rätt, Sebastian Vettel.

För övrigt har Gerhard Berger, den tidigare F1-föraren som var teamchef hos Toro Rosso när Vettel körde där, gett en intervju med Sport Bild och han tror att Vettel kan vinna titeln i år.
– Vi ser den bästa Vettel vi någonsin har skådat, säger Berger.
– Jag förlorade alla vad inför säsongen eftersom jag inte trodde att Ferrari skulle kunna slå Mercedes, men Sebastian känns som en regissör till en fantastisk film som också tar över huvudrollen själv.

•••
Nästa vecka är det dags för Rysslands GP i Sotji, men i helgen kan du följa VM i rallycross i Portugal, Felix Rosenqvist debuterar i Super Formula och Jonnie Lindberg kör för seger i NHRA. Det och mer därtill hittar du på vår Facebooksida. Följ oss och få nyheterna direkt i ditt flöde.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB