Startsida / Inlägg

Robert Kubica är tillbaka i F1

av Anna Andersson

I dag startar de officiella testerna på Hungaroring i Ungern.
Här har du förarna som kör:

Mercedes: Georg Russel
19-åringen leder GP3 och är en del av Mercedes juniorprogram. Det som också stöttar F1-förarna Esteban Ocon och Pascal Wehrlein.

Ferrari:
Kimi Räikkönen kör under tisdagen. Under onsdagen kör Charles Leclerc, 19. Monegasken leder Formel 2 och det snackas om att Ferrari, som nu har en ny motordeal med Sauber, vill låta honom köra för det schweiziska teamet nästa säsong.

Dutch driver Max Verstappen of Red Bull looks on during the second free practice session at the Hungaroring racetrack in Mogyorod, northeast of Budapest, Hungary, Friday July 28, 2017. The Hungarian Formula One Grand Prix will be held on Sunday July, 30. (Zsolt Czegledi/MTI via AP)
Max Verstappen (Zsolt Czegledi/MTI via AP)

Red Bull:
Testförare Pierre Gasly ( 22) får sällskap av Max Verstappen.  Fransmannen Gasly vann GP2 ( numera Formel 2) 2016.

Force India:
DTM-föraren Lucas Auer är 22 år och nära släkt med den förre F1-föraren Gerhard Berger. Hela Österrike hoppas på att han snart kör F1. Även den 18-årige ryssen Nikita Mazepin testar för Force India. Han är son till en förmögen affärsman och kör annars Formel 3, precis som Joel Eriksson

Williams-Mercedes:
Italienaren Luca Ghiotto, 22, får chansen. Han kör annars Formel 2 där han är femma.

McLaren-Honda
I dag sitter Stoffel Vanddorne bakom ratten. Han tog årets första VM-poäng i söndags. På onsdag är det dags för en av Europas största talanger. Lando Norris ligger tvåa i EM i F3, en placering före Joel Eriksson, och han får en F1-chans i Ungern.

Renault Formula One driver Robert Kubica of Poland talks to the media outside his team garage at the British Formula One Grand Prix in Silverstone, England, Thursday, July 8, 2010. (AP Photo/Max Nash)
Robert Kubica är tillbaka i F1 (AP Photo/Max Nash)

Renault:
Nicholas Latifi, 22, testar under tisdagen, han kör annars F2. Under onsdagen är det dags för comebacken som alla snackar om – Robert Kubica är tillbaka i F1. Polacken skadade sig svårt under en rallytävling 2011 och har inte kunnat köra formelbil sedan dess, men i år har han testat en äldre Renault vid två tillfällen och han har imponerat.
– Jag är frisk. Jag är redo för F1, säger Kubica som genomgick 30 operationer efter den svåra olyckan som kunde ha kostat  honom livet.

 

 

The wrecked car of Formula One driver Robert Kubica, of Poland, is towed in Andora, Italy, Sunday, Feb. 6, 2011. Kubica was injured Sunday in a rally car accident in Italy just weeks before the start of the new Grand Prix season, his Lotus Renault team and health authorities said. Health officials in Italy said Kubica's life was not in danger, and that the worst damage appeared to be to his limbs. (AP Photo/Roberto Ruscello)
Kubicas rallybil efter kreaschen (AP)
Gustav Malja
F1-debut för Gustav Malja (Mattias Persson)

Toro Rosso-Renault:
Sean Gelael från Indonesien har bra ekonomisk stöttning. Han är 17:e man i F2 och får återigen chansen hos Toro Rosso.

Haas-Ferrari:
Santino Ferrucci ligger bara på 14:e plats i GP3, men han får återigen chansen hos Haas. Teamet är amerikanskt och han är amerikan.

Sauber-Ferrari:
Gustav Malja, elva i Formel 2, får chansen i dag. I morgon kör Hondas juniorföraren Nobuharu Matsushita, 23.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB