Startsida / Inlägg

Lewis Hamilton misstänks för skattebedrägerier

av Anna Andersson

VM är avgjort.
Men F1-säsongen lever vidare och vi har Brasiliens GP framför oss. Ett race där vädret kan ställa till stora problem och där det kan hända en hel del spännande saker under racet.
Dessutom är det en ny förare, eller ny och ny, som har kört om de flesta andra under de senaste fyra loppen och det kan ge oss en spännande söndag. Jag har räknat efter och under de senaste fyra tävlingshelgerna är Max Verstappen den mest framgångsrika av alla förare. Han har kört in 80 poäng.
Lewis Hamilton har tagit 70, Valtteri Bottas 50, Sebastian Vettel 42 och Kimi Räikkönen 40.

MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 29: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates on the podium during the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 29, 2017 in Mexico City, Mexico.  Clive Rose/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Seger i Mexiko. Lika vass i Brasilien?/AFP

Det känns kul inför nästa år, faktum är att de senaste tio åren har samtliga världsmästare kommit från två länder – England och Tyskland (Hamilton fyra titlar och Jenson Button en, Sebastian Vettel fyra titlar och Nico Rosberg en.)
Kan det vara läge för en ny nation att kliva upp i topp 2018?

När vi är inne på världsmästaren så skapar han stora rubriker just nu. Lewis Hamilton misstänks för skattebedrägerier
Hans namn har dykt upp i ”Paradise Papers” där flera välkända personer har hittat lösningar för att slippa betala skatt. För Lewis Hamilton handlar det om det privatplan han köpte 2013, en Bombardier Challenger 605, som han köpte i Kanada och tog till Europa via Isle of Man och ett virrvarr av olika brevlådefirmor.

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain waves after he clocked the fastest time during the qualifying session at the Yas Marina racetrack in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Saturday, Nov. 26, 2016. The Emirates Formula One Grand Prix will take place on Sunday. (AP Photo/Luca Bruno)
Lewis Hamilton misstänks för skattebedrägerier. (AP Photo/Luca Bruno)

Enligt Süddeutsche Zeitung skulle Hamilton behövt betala 40 miljoner kronor i moms, men han har sluppit det eftersom han registrerat en firma på ön och dessutom är flygplan skattebefriade på ön om de används i jobbet.  Hamiltons firma arbetar med att hyra ut planet till olika företag och privatpersoner, men hittills är det bara Hamilton som använt planet via sin firma på de Brittiska jungfruöarna och han har även rest med det privat.
– Om han har använt planet privat är det skattebedrägeri, säger Rita de la Feria som är professor i skatterätt vid Leeds universitet till SZ.
– Varje gång han använder flygplanet privat måste han betala moms.
•••

Williams driver Felipe Massa, of Brazil, walks along the track with a Brazilian flag after crashing during the Brazilian Formula One Grand Prix at the Interlagos race track in Sao Paulo, Brazil, Sunday, Nov. 13, 2016. Massa announces he will retire from Formula One after this season. (AP Photo/Leo Correa)
Felipe Massa sa tack och hej – redan 2016 (AP Photo/Leo Correa)

För ett år sedan var det i just Brasilien som Felipe Massa tog ett tårdrypande farväl av F1, men han kom tillbaka.
Den här gången är läget det samma. Felipe Massa har bestämt sig för att lägga av.  Både han och Williams bekräftade det beslutet inför Brasiliens GP. Hos oss kunde du läsa det på vår Facebooksida, Sportbladet Motor, redan i helgen. Där hittar du alltid de senaste nyheterna snabbast.
Vem ersätter honom?
Williams vill testa den förre f1-föraren Robert Kubica igen efter Abu Dhabis GP, men även Pascal Wehrlein, Paul di Resta och Daniil Kvyatt hoppas på en plats i det klassiska teamet.
•••
I morgon är det onsdag och då får du som vanligt en guide inför helgens deltävling.
Väl mött!

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB