Startsida / Inlägg

Australiens GP och premiär i F1 2018 – TV-tider och snack

av Anna Andersson

Nu laddar vi för Australiens GP och premiär i F1 2018.  Det är bara tre nätter kvar, sedan är det dags. Motorerna snurrar igång i Melbourne.
Men det finns ett litet problem. Det gäller att sova i veckan från och med fredag är det dags att vända på dygnet.

Australiens GP och premiär i F1 2018 – TV-tider

Träning 1: 2:00 – 3:30
Träning  2 6:00 – 7:30
Träning  3: 4:00 – 5:00
Kval: 7:00 – 8:00
Race start 7:10

Glöm nu inte att  vi ändrar till sommartid på söndag morgon – klockan flyttas FRAM en timme.

I dagens blogg kör vi en liten sammanfattning av allt det snack som omger premiären. Här samlas de hetaste uttalanden, de senaste snackisarna och de bästa ryktena. I morgon går vi vidare till banfakta och statistik.
I går gick jag igenom alla nyheterna till 2018. Där skrev jag också om vilka däck förarna har valt inför helgen.  Hela det inlägget hittar du här.

Australiens GP och premiär i F1 2018

Under morgondagens löptur funderade jag över en sak. Vem kan slå Lewis Hamilton och vad krävs för att göra det?

2018 Barcelona Testfahrten 2, Tag 4 - Wolfgang Wilhelm
Vem ska slå 44:an?  Foto: Wolfgang Wilhelm

Något senare såg jag att Sky Sport F1 hade ställt samma fråga till Nico Rosberg och vem kan svara bättre än mannen som lyckades besegra Hamilton 2016, trots att de båda hade samma material.
– Lewis enda nackdel är att han kan vara lite ojämn, han har faser när han inte ligger på topp och m man nyttjar de och gör det bästa av dem går det att hålla ner honom på marken, säger Rosberg  som numera är expert hos tyska RTL OCH hos brittiska Sky.
– När Lewis har en bra helg är han näst intill oslagbar. Han är fruktansvärt snabb och kanske den bäste föraren av alla. Det finns bara en väg att slå honom. Du måste leverera 100 procent varje tävlingshelg och du måste ha en perfekt säsong. Annars har du ingen chans.

Vem vinner F1 2018?

 

BARCELONA 2018-03-08 SPORT Testvecka 2, Formel 1, Barcelona, Dag3 Sebatian Vettel Ferrari BILD: Stefan Jerrevång / 2800
Hur bra är Vettel? BILD: Stefan Jerrevång

Inför årets säsong tippar de flesta på en trekamp, mellan Lewis Hamilton, Sebastian Vettel och Max Verstappen. Eller som Toto Wolff säger:
– Det kommer att vara en mycket lovande trekamp mellan Ferrari, Red Bull och Mercedes, säger han.
Vi får hoppas att även förare som Valtteri Bottas, Kimi Räikkönen och Daniel Ricciardo blandar sig i den fajten. Med sex förare i riktigt bra bilar så kommer det att bli en härlig fajt över 21 tävlingshelger.

Force India driver Esteban Ocon of France waits in his car during the first practice session at the Japanese Formula One Grand Prix at Suzuka, Japan, Friday, Oct. 6, 2017. (AP Photo/Eugene Hoshiko)
Esteban Ocon  vill slåss om poäng (AP)

Force India imponerade inte under testerna, men till säsongsstarten räknar Esteban Ocon och Sergio Perez med att bilen ska kunna konkurrera.
– Jag tror att vi kan vara med och slåss om poäng i Melbourne. Den andra testveckan var bra, jag trivs i bilen och den är väldigt jämn. Vi har dessutom nya delar med oss till loppet och jag hoppas att det ger oss en ännu bättre performance, säger Esteban Ocon.
Teamet har varit fyra i VM de två senaste åren och även Perez är taggad:
– Jag vill att detta ska bli mitt bästa år i F1. Jag vill tillbaka till prispallen.

Andra snackisar

Annars kan vi konstatera att…
….RTL visar träningar, kval och race. Det betyder att om du har parabol kan du se hela F1-säsongen gratis. Experter är Timo Glock och Nico Rosberg.
…Saubers teamchef Frédéric Vasseur litar på att Marcus Ericsson ska få teamet att arbeta åt rätt håll i år.
– De senaste testerna i Barcelona har fått oss att förstå bilens potential och den ska vi fortsätta att utveckla under året. Vi har också en ny förarduo, Marcus har mycket erfarenhet och han  har fått en nyckelroll i teamet de senaste tre åren, Charles debuterar och det är alltid kul att se när en nykomling tar sig an sporten. Australiens GP kommer att bli speciellt för oss och jag ser fram emot att uppleva en positiv start på säsongen.
…Marcus Ericsson ser fram emot premiären. Det har gått fyra år sedan han debuterade för Caterham och för tre år sedan tog han sina första VM-poäng.

– Under vintertesterna fick vi en bra kunskap om hur bilen beter sig och vilken potential den har. Nu ska vi ta nästa steg och se hur vi ligger till jämfört med våra konkurrenter, säger svensken.

– Jag kan knapp vänta på att få sätta mig i bilen och köra ut på banan.

Hur bra är så Alfa Romeo Sauber? Mina tankar hittar du här.

Missade du texten om vad halo kan göra för arten i F1? Kolla in den här.

 

Vi hörs i morgon. Har ni frågor eller funderingar? Kommentera, mejla mig på anna.c.andersson@aftonbladet.se eller följ oss på Sportbladet Motor på Facebook.

Där får du tips om artiklar, om uppdateringer på bloggen och där kan du också delta i diskussionen. Den sidan tar hand om så väl F1 som WRC, Formula E, RallyX, DTM, rally-SM, NHRA, motoGP och mycket, mycket mer.

 

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB