Startsida / Inlägg

Tider och klockslag till Spaniens GP

av Anna Andersson

Nu är det dags att vakna. F1 har verkligen tagit sig till Europa.
Det är dags för Spaniens GP och det är, av tradition, den stora starten för säsongen i Europa. Dessutom ska tider och klockslag till Spaniens GP i Formel 1 2018 ge oss ett nytt schema för F1-helgerna.

Men innan vi tar tag i det – vad betyder Spaniens GP?

McLaren's Spanish driver Fernando Alonso waves in the parc ferme after the qualifying session at the Circuit de Catalunya on May 13, 2013 in Montmelo on the outskirts of Barcelona ahead of the Spanish Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Alonso är tillbaka på hemmaplan. / AFP

 

Jo, nu kommer de första rejäla uppdateringspaketen, paddock växer från en tältplats till ett tjusigt kvarter med spegelglas alla de lux och i och med att banan i Montmerlo har en väldigt komplex layout, där två delar hänger i hop fint och en är någonting helt annat så ger den en fingervisning om hur resten av säsongen ska nbli.
En bil som fungerar bra i Barcelona – funkar bra även på övriga banor.
Men glöm det där med gamla invanda tider – det har skett förändringar i år.

Tider och klockslag till Spaniens GP i Formel 1 2018

Fredag:
Träning 1 kl 11.00
Träning 2 kl 15.00
Lördag:
Träning 3 kl 12.00
Kval kl 15.00
Söndag:
Race kl 15.10

Vilka däck förarna har valt hittar du här.

En smäll till – och det blir stallorder

 

Red Bull Racing's Belgian-Dutch driver Max Verstappen prepares to exit the pit lane during the third practice session at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 3, 2016 ahead of the Italian Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Red Bull Racing Max Verstappen vann sitt första lopp i Barcelona. Hur går det i år? AFP PHOTO

För övrigt har inte Red Bulls interna kollision i Baku hamnat i glömska. Istället fortsätter diskussionerna om Max verstappen och hans körstil.
– Vi har ju hämtat Max för att han är snabb och aggressiv, då måste man leva med att det flyger lite delar någon gång, säger Red Bulls motorsportkonsulent Helmut Marko till Sport Bild.
Men han är tydlig med att det inte får vara några kollisioner inom teamet. Man hade det med Sebastian Vettel och Mark Webber vid två tillfällen 2010 och efter smällen i Baku som kostade många viktiga poäng får det vara nog.
– Nästa gång det blir en kollision kommer vi att vidta åtgärder, då tvingas vi till stallorder även om vi är emot det, säger Marko.
Det blir spännande att lyssna på herrar Verstappen och Ricciardo på torsdag.

Snabba nyheter

Vi kan notera att…
…Fernando Alonso är en vinnare igen. Han vann premiären i WEC tillsammans med Toyota.
…Miami har presenterat ett förslag till hur F1-banan ska gå mitt genom staden. Texten hittar du här och jag tycker attbanan har potential. Vad tycker du?
….Carlos Sainz kör för Renault, men eär utlånad av Red Bull. Därför har tjurarna möjlighet att hämta tillbaka honom han behövs i teamet 2019 –  läs om Daniel Ricciardo väljer ett annat team eller teamet tröttnar på Max Verstappens tuffa körstil.
…Robert Kubica ska köra F1 igen, han ska köra för Williams under testdagarna i Barcelona. De körs tisdag och onsdag efter racet den 13 maj.
…Ross Brawn är övertygad om att Ferrari har byggt den bästa bilen 2018.
…teknikchef Jörg Zander har lämnat Sauber Alfa Romeo. Han kom till teamet inför förra säsongen och årets bil är den första han tagit fram till teamet. Sauber har inte presenterat någon ersättare.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB