Startsida / Inlägg

Det senaste – snack och nyheter inför F1 2019

av Anna Andersson

Det är ett par månader kvar till F1-säsongen startar, men mitt arbete inför säsongen har pågått ett tag och det finns alltid nyheter inför F1 2019.
De får du här.
Bloggen uppdateras inte riktigt lika ofta som under säsong, men det som berör alla F1-fans finns här. Varje vecka.

Second placed Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland, left, and winner Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain listen to the anthems after the Russian Formula One Grand Prix at the Sochi Autodrom circuit in Sochi, Russia, Sunday, Sept. 30, 2018.(AP Photo/Sergei Grits)
Bottas tvingades lämna bort segern i Ryssland (TT)

I dag har det pratats mycket om Valtteri Bottas och hans framtid hos Mercedes. Teamet ställer krav, femteplatsen förra året berodde på en del otur och det var en stallorder som låg bakom att han inte vann något lopp alls.
Men Mercedes kräver mer. De har Esteban Ocon, som inte har någon förarplats till 2019 och bara väntar på att Bottas ska flytta på sig, och de har placerat Georg Russel hos Williams. Det betyder att konkurrensen har ökat.
Klarar försynte Bottas av det?

Mer läser du här:

Fler rykten och nyheter inför F1 2019

Maurizzio Arrivabene lämnade jobbet som teamchef hos Ferrari tidigare i veckan, han ersätts av Mattia Binotti. Nu ryktas det om att Ferraris förre teamchef kan få en viktig roll hos Sauber. Redan förra året inledde Sauber ett samarbete med Alfa Romeo och tyska Auto Bild skriver att Alfa Romeo kan komma tillbaka som fabriksteam i F1 – med Arrivabene i en viktig roll.
2019 heter förarna Kimi Räikkönen och Antonio Giovanazzi.
– Vi får se var vi ligger när vi kör den nya bilen och sedan tar vi det vidare därifrån, säger Kimi Räikkönen till tidningen.
– Jag tror att vi har bra möjligheter att göra någonting väldigt bra av detta. Vi får se var detta tar oss. Det är en helt ny utmaning, men jag tycker om den.

Rosberg vill se duellen hos Ferrari

När vi ändå är inne på temat nyheter inför F1 2019 kan vi inte missa den här informationen som kommer från Italien.

Charles Leclerc (MON) Alfa Romeo Sauber F1 Team at Formula One World Championship, Rd11, German Grand Prix, Practice, Hockenheim, Germany, Friday 20 July 2018.
Kan Charles Leclerc hota Vettel 2019? (Sauber)

Nico Rosberg, som vann VM 2016 och sedan lämnade F1, vill se en duell 2019.
Den interna kampen mellan Sebastian Vettel och Charles Leclerc.
– Jag skulle slå på TV:n bara för att se fajten mellan Ferraris två förare, säger Rosberg till italienska Autosprint.
– Leclerc är riktigt vass och Vettel har ett tufft år bakom sig. Han måste vara enormt fokuserad och ge allt om han vill fortsätta att vara försteförare hos Ferrari. Leclerc är inte Räikkönen, det sätter en stor press på Sebastian.
Rosberg går till och med så långt att han jämför Vettel/Leclerc med McLarens tuffa säsong 2007 då nykomlingen Lewis Hamilton fick chansen intill de två senaste årens världsmästare Fernando Alonso.
Hamilton tog en pallplats i premiären, vann Kanadas Gp och satte en sådan press på Alonso att ett stallkrig bröt ut. Det var så infekterat att förarna försökte bromsa ut varandra i depån och det slutade med att McLaren tappade VM-titeln till Ferrari och Kimi Räikkönen i säsongens sista lopp.

Formula One legend Niki Lauda, left, and last years' champion Nico Rosberg speak on TV ahead of the Emirates Formula One Grand Prix at the Yas Marina racetrack in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Sunday, Nov. 26, 2017. (AP Photo/Luca Bruno)
Rosberg – mästare 2016 numera tv-kommentator. (TT)

Efter den säsongen lämnade också Alonso teamet och Hamilton vann VM-titeln 2008.
– På vissa sätt så påminner detta om McLaren 2007, men det finns vissa skillnader. Vettel är inte lika svår som person som Alonso och Leclerc är inte samma krigare som Lewis, säger Rosberg som tror att Vettels attityd kommer att vara det största problemet för ett friktionsfritt samarbete.
– Om du har ett för stort självförtroende, som han ibland har, är du inte redo att ändra din attityd. Jag tror inte att han är kapabel att göra den förändringen.

••••

Trevlig helg!

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB