Startsida / Inlägg

Tyskland GP i F1 2019 – däck och tider

av Anna Andersson

Efter en veckas uppehåll är det tid för Formel 1 igen. Det är dags för Tyskland GP i F1 2019 För Mercedes hemmaplan, med Mick Schumacher som kör ett demovarv i pappas gamla Ferrari. Snacka om en PR-grej för att locka folk tillbanan.

Kikar vi på det sportsliga så verkar det som om det kan vara en värmebölja som kommer in över Tyskland den kommande vecka och efter  som jag bott mitt i Tyskland i ett par år så vet jag hur hemskt varmt det blir när solen har sitt grepp om området kring Rehn och Main. Det finns ingen vind, inget hav utan allt upplevs som en tryckande kittel. Inte ens ett åskväder får trycket att minska.

De senaste dagarna har det annars handlat mest om ett intressant rykte, om att Vettel ska bli petad för sin förre teamkollega. Mer om det läser du längre ner.

 

Tyskland GP i F1 2019 – Tider

Fredag:

Träning 1 kl 11.00

Träning 2 kl 15.00

Lördag:

Träning 3 kl 12.00

Kval kl 15.00

Söndag: Tysklands GP kl 15.10

 

Förarnas däck till Tyskland GP i F1 2019

Renault och Toro Rosso – det är de två team som satsar mest offensivt inför helgens deltävling på Hockenheim i Tyskland. Båda väljer tio set av den mjukaste gummiblandningen.

Av toppteamen är det Ferrari som är tuffast i sin satsning, de väljer nio set av den mjukaste gummiblandningen. Det är att jämföra med Renault som valt tio set samt med Mercedes och Red Bull som båda har valt åtta set av den mjukaste gummiblandningen.

Om du kikar lite i Pirellis lista nedan så ser du också att det skliljer sig lite inom teamen.

Senaste snacket

Det har börjat surra en hel del när det gäller silly season även inom Formel 1.

Framförallt handlar det om Sebastian Vettels vara eller inte vara.

Eddie Jordan hävdade att han skulle ersättas av Lewis Hamilton, men jag har svårt att se att det skulle hända. Även om varje förare drömmer om att köra för Ferrari, varför skulle Hamilton riskera sin karriär genom att byta nu?

Tyskland GP i F1 2019
Klär i rött? (TT)

Mercedes är så dominanta. Han kan vinna minst två VM-titlar till med silverpilen, byter han till Ferrari däremot är hans era med största sannorlikhet över.

Det snackas också om att Kimi Räikkönen skulle vara på väg tillbaka till Ferrari. Enligt CircusF1.com kan han ersätta Vettel, om tysken bestämmer sig för att lägga av. Detta eftersom Ferrari vill ha en världsmästare i teamet och Räikkönen är Ferraris senaste mästare, vid sidan av Vettel och Hamilton är han dessutom den enda mästaren på gridden.

För övrigt så gjorde vi en racingpanel i fredags. Om du missat den? Här är den

Indy i Iowa

IndyCar lämnar Iowa för Mid Ohio – lopp tre på lika många veckor (Indy Car pressbilder)

Under natten till söndag kördes det också IndyCar i Iowa. Eller kördes?

Först var det ett evigt väntande eftersom det regnade och åskade så in i. Loppet som skulle starta klockan 01.00 svensk tid försökts i flera timmar.

När det väl kom i gång fram på morgonkvisten var det inga svenska framgångar, Marcus Ericsson slutade elva och Felix Rosenqvist var 14:e man på årets kortaste ovalbana. Vann gjorde Josef Newgarden, hans andra seger på banan och han utökade ledningen i mästerskapet.

I rookiemästerskapet är det fortfarande Felix Rosenqvist som leder. Mer information om veckans lopp på en traditionell racerbana i Mid Ohio kommer senare i veckan.

 

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB