Startsida / Inlägg

Racevecka – Singapores GP i F1 2019 och finalen av IndyCar

av Anna Andersson

Det är raceweek,  igen och  inte vilken vecka som helst. Det är dags för Singapores GP i F1 2019 och för finalen i IndyCar som avgörs på Laguna Seca. Det betyder en härlig vecka med massor av spännande nyheter, snack och annat som gör det värt för er att ta omvägen förbi F1-bloggen. Som vanligt inleder vi med tider och  förarnas däckval under tisdagen.

Med oss från de två senaste loppen har vi Ferraris framgångar och hyllningskören för Charles Leclerc verkar aldrig ta slut.

Singapores GP i F1 2019
F1:s framtid? (TT)

– Han är extremt stark mentalt och han har möjligheten att bli en riktigt stor mästare och kunna leda ett team på ett naturligt sätt, så som Michael Schumacher gjorde en gång, säger FIA:s president Jean Todt.

– Han är framtiden, för Ferrari och för Formel 1.

Det låter inte alls så kul för Sebastian Vettel och det har pratats mycket om hans framtid. Om det ens finns någon framtid för honom i F1. Själv har han varken dementerat eller bekräftat någonting, även om han har ett kontakt har svaret varit någonting i stil med kontrakt är kontakt och de kan brytas.

Jag har lyssnat på ett antal tyska F1-poddar den senaste veckan och där är klangen den samma även om de flesta förståsigpåarna är övertygade om att Vettel satsar en säsong till. Han har  ingenting att förlora om han inte blir helt demolerad av Leclerc och flera experter påpekar att tysken har gjort en usel avslutning på säsongen varje år när han märkt att VM är över.

Vi får helt enkelt se vad framtiden utvisar.

Här är tiderna som gäller inför Singapores GP i F1 2019

Fredag:

Träning 1 kl 10.30

Träning 2 kl 14.30

Lördag:

Träning 3 kl  12.00

Kval kl 15.00

Söndag:

Singapores GP i F1 kl 14.10

Förarnas däckval till Singapores GP i F1 2019

Den mest aggressiva strategin av toppteamen  har Red Bull valt, följt av Ferrari och medan Mercedes är mer försiktiga i sitt däckval. Notera att Renault, som var riktigt bra på Monza, också har ett aggressivt val med tio set av den mjukaste gummiblandningen.

Men detta är självklart en helt annan typ av bana.

Snabba nyheter

Annars kan vi konstatera att…

…Ferrari inte är intresserade av Max Verstappen. Enligt  stallchefen Matti Binotto  vore det svårt att ha två toppförare i teamet och han säger till Gazzetta dello Sport att han föredrar den lösning som Mercedes valt:

– En förare som kan vinna mästerskap och en annan som kan vinna lopp och ta poäng.

Min fundering är, hur tänker han i år, vem är det han ser som mästarmaterial och vem är back-up?

…Ferrari inte känns som något favoritteam denna vecka. Det krävs mycket downforce på Marina Bay som ligger någonstans mellan banorna i Monaco och Ungern när det gäller set-up. Det har inte varit några bra banor för Ferrari i år. Där har Mercedes och Red Bull haft ett försprång.

…Williams har förlängt kontraktet med Mercedes. Fram till och med 2025 ska Williams F1 köra med Mercedes motorer.

…. Haas F1 har en ny look:

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB