Startsida / Inlägg

Brasilien GP i F1 2019 – däckval och tester för 2020

av Anna Andersson

VM är avgjort, men F1-säsongen är inte över. Nu väntar Brasilien GP i F1 2019 och personligen så gillar jag att se hela säsongen – även om titeln redan har delats ut. Det finns alltid fajter kvar och dessutom börjar nästa säsong redan nu.

Brasilien GP i F1 2019 (TT)
Hamilton och Rosberg i Brasilien 2016 (TT)

Ni minns väl Nico Rosberg 2015?

Det känns som om det var de tre avslutande segrarna 2015 som  lade grunden till VM-titeln 2016 då han inledde säsongen med fyra raka segrar. Valtteri Bottas har redan klargjort att det är hans målsättning, även om F1-experten Marc Surer inte riktigt tror på finländaren.

– Lewis är en mästare, Bottas är inte det, säger schweizaren.

– Varför skulle han lyckas nästa år? Han började året med en seger i Melbourne och visade att han menar allvar. Sedan så tappade han allt igen och det är det som är skillnaden mellan dem. Lewis presterar alltid, det är aldrig så att han tappar allt. Även om han har en dålig dag så står han på pallen.

Leclerc testar för 2020

En annan intressant detalj inför helgen är att Ferrari pratar om att låta

Motor för 2020 redan i Brasilien? (AP)

Charles Leclerc köra med 2020 spec på motorn. Motorsport Network  skriver att eftersom Leclerc hade motorproblem under lördagen i Austin och fick starta racet med en gammal motor så funderar man nu över om han ska använda en ny motor för 2020 och ta ett motorstraff eller använda en gammal motor som riskerar att gå sönder.

Williams fortsätter att satsa på Nicholas Latifi, han ersätter Robert Kubica under den första träningen och teamet kommer också att testa ett par detaljer inför 2020

Tider Brasilien GP i F1 2019:

Fredag:
Träning 1: kl 14.00
Träning 2 kl 18.00
Lördag:
Träning 3: Kl 15.00
Kval kl 18.00
Söndag:
Race kl 18.10

Förarnas däckval till Brasilien GP i F1 2019:

När vi kikar på förarnas däckval inför deltävlingen i Sao Paulo så är det en tydlig skillnad mellan Mercedes och de övriga toppteamen. Mästarteamet är inte alls lika aggressiva i sina däckval som Red Bull och Ferrari och det är bara McLaren som hare valt en liknande strategi.

Märkligt väder

Det blir spännande på en bana där förutsättningarna kan förändras väldigt snabbt. Enligt prognosen väntas det regn fredag, men uppehåll under helgen och temperaturer runt 25 grader. Väderförhållandena på banan kan ändras på bara någon minut, ni minns väl 2008 när Lewis Hamilton tog sin första VM-titel sedan han kört om Timo Glock i regnet i den sista kurvan, eller när Nico Hülkenberg körde in på pole position 2010.

Det måste vara en stor höjdpunkt i hans karriär.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB