Startsida / Inlägg

E-Sport ersätter F1-race

av Anna Andersson

Racehelg. Kan jag skriva det?

Jo, det kan jag faktiskt för E-Sport ersätter F1-race. Även om det inte blir något fysiskt race på banan i Bahrain på kommer du att kunna se flera F1-förare tävla mot varandra. I dag lanserar Formula 1 en ny e-sportsatsning under namnet F1 Esports Virtual Grand Prix Series.

E-Sport ersätter F1-race
Mclarens Lando Norris gillar E-sport (TT-AP)

Det är en serie som skapats för att fansen  ska kunna fortsätta titta på F1, även om CONVID-19 har förstört alla möjligheter för att se racingen live. Ett E-sportrace kommer att ersätta var och ett av de uppskjutna loppet och det börjar med Bahrains GP på söndag den 22 mars och kommer  att pågå fram till och med maj – som det ser ut i nuläget.

E-Sport ersätter F1-race

Det innebär att tävlingarna i Bahrain, Vietnam, Kina, Nederländerna, Spanien och Monaco kommer att genomförtas som e-sport.

Detta handlar dock om ren underhållning, Formula 1 meddelar att inga VM-poäng kommer att delas ut.  Deltävlingen ska genomföras över 28 varv, vilket är hälften av den normala tävlingsdistansen på Sakhir. Det kommer att vara enhetsbilar och föraren har ingen möjlighet at förändra set-upen.

Bahrain först ut – på söndag

Du kommer att kunna föja evenemanget på YouTube, Twitch och Facebook. Start kl 21.00 på söndag.  Vilka förare som ska vara med är inte klart än. Förra helgen kördes en liknande tävling och då tävlade Lando Norris, Stoffel Vandoorne och Esteban Gutierrez.

Vill du veta hur tankarna går för F1 framövcer?

Kika här.

I dag har jag chattat med många av er läsare. Intensiva 90 minuter, men riktigt roligt. Vill du läsa den i efterhand?

Här är den.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB