Startsida / Inlägg

IndyCar KÖR – F1 tvekar

av Anna Andersson

Blir det någon F1-premiär i Melbourne?

Enligt brittiska BBC och tyska Auto, motor und sport skjuts loppet på framtiden sedan McLaren meddelat att de inte kommer att köra eftersom en av deras medarbetare har testats positivt för coronaviruset. Redan inför helgen sa F1:s sportchef Ross Brawn att inget lopp genomförs om inte alla team kan vara med.

IndyCar kör i helgen, men utan publik (TT)

Något officiellt besked från FIA eller F1 finns  dock inte. Inte än.

Det är morgon i Melbourne, publiken står utanför arenan, på  plats för att se den första träningen som ska starta klockan 02.00 svensk tid. Men grindarna är stängda och inga åskådare släpps in.

– Om det blir någon tävling kommer den att ske utan publik, säger Victorias premiärminister Daniel Andrews till 7News Sidney.

– Det är deras beslut och det bör komma snart.

Även mekanikerna har anlänt till banan, sex team är på plats. Saknas gör Mercedes, Renault, Ferarri och McLaren. Det ryktas dessutom om att Sebastian Vettel och Kimi Räikkönen redan har lämnat Melbourne och är på väg tillbaka till Europa.

Om helgens deltävling ställs in är det tveksamt om det blir något lopp i Bahrain nästa helg heller, eftersom det loppet ändå skulle ha körts utan publik och det är inreserestrektioner i landet. Kinas GP har redan ställts in.

Då är nästa lopp tänkt att avgöras i Nederländern. Den 1 maj – men även där har regeringen nu förbjudit större sammankomster.  Vi kan helt enkelt inte göra något annat än vänta och se.

När det gäller IndyCar blir det däremot tävling på söndag. Men utan publik. Det meddelar arrangören via twitter. Det blir tungt för alla som rest till Florida för att se premiären, jag vet att det är många svenskar som har tagit sig dit.

– Det är blandade känslor, verkligen. Det är först nu det sista dygnet det här verkligen har blossat upp här borta. Det är 70 % av en som vill tävla och komma igång, men samtidigt 30 % som är tveksam. Man märker att vissa börjar få lite panik, men jag känner mig fortfarande ganska lugn. Vi har varit ute och käkat lunch idag och sådär. Det är ett svårt läge. Jag är inte orolig för egen del, men man tänker på andra och mer utsatta. Det blir nog mest att hålla sig på hotellet och kolla någon bra film, sähger Felix Rosenqvist till bilsport.se

Sporthelg räddar helgen

Är du sugan på motorsport men har fått tid över nu när antalet träningar och lopp begränsats? Köp SPORTHELG och läs om Lewis Hamiltons tankar inför säsongen och hur Marcus Ericsson tog saken i egna händer och själv skaffade sig en styrning i IndyCar. Där finns också en guide till IndyCar – och till F1….

Tidningen finns i butik från och med i dag. Den kostar 32 kronor och säljs till den 18 mars.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB