Startsida / Inlägg

F1 2020 – tre race på Silverstone?

av Anna Andersson

I Österrike har regeringen släppt lite på de tuffa bestämmelserna och förhoppningen om ett F1-lopp den 5 juli lever. Men i nuläget handlar det om race utan publik. Spöklopp säger man i Tyskland och det är ett ord som passar rätt bra i sammanhanget.

Seger för Verstappen  i Österrike 2018 och 2019 (AP Photo/Ronald Zak)

Det pratas till och med om två race i Österrike, något som Red Bull som äger banan skulle kunna hjälpa till att styra upp. Det har pratats om att testa teamens personal innan de lämnar hemlandet, att chartra flyg och bussar, samt  låta alla bo på samma hotell.

Tanken på att köra flera race på samma bana lever även i andra länder. Det senaste ryktet säger tre race på Silverstone.

Tre race på Silverstone?

Då pratas det om att använda tre olika bansträckningar på den klassiska banan, men inget av förslagen omfattar ett race i fel riktning. Detta eftersom det är för stora säkerhetsrisker.

Fördelen med att köra flera race på Silverstone är att samtliga team utom Ferrari, Alfa Romeo, Alpha Tauri och delar av Haas har sin bas i närheten  av den brittiska banan. Det skulle underlätta enormt mycket för logistiken. Det sägs att Liberty Media som  äger F1, kompenserar arrangören i Storbritannien för uteblivna biljettintäkter.

Vi kan räkna med att den kalender som F1 hoppas på att presentera i slutet av maj kommer att innehålla flera förändringar mot vad vi är vana vid. I Belgien har regeringen förbjudit alla större evenemang till den 31 augusti. Det gör att Belgiens GP som skulle ha genomförts den 30 augusti behöver hitta ett annat datum.

Vettel kör simracing

Sebastian Vettel har köpt en  simulator, men inte för att delta i något E-Sport lopp utan mer för att det är kul.

– För ett par dagar sedan hade jag ingen, men nu har jag en. Jag tänkte inte  göra någon karriär inom Esport utan det är mest för att det är roligt. När jag  växte upp spelade jag en hel del, men sedan vi fick barn prioriterar jag inte E-sport. Vi får se vad tiden räcker till, säger han i samband med att han håller en presskonferens online.

Vettel har skaffat sig en simulator (TT)

Men han är inte speciellt intresserad av att delta i de virtuella F1-loppen.

– Jag har inte tränat så mycket och vill ju inte göra bort mig. Först måste jag testa lite hemma,  säger han.

– Jag har känt ett visst tryck, från nära vänner och andra racerförare. De har påpekat att de anser att jag  måste testa och att det är roligt. Så nu ska jag göra det.

För övrigt hade jag en evighetslång (kändes det som) chatt i onsdags. I 190 minuter svarade jag på frågor  och konverserade  med läsare. Du hittar den här.

Dessutom har jag tagit fram en ranking på framtidens talanger,  om du missade den i tidningen i lördags så hittar du den här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB