Startsida / Inlägg

Leclerc dominerade VirtualGP of Vietnamn

av Anna Andersson

Ja i väntan på levande idrott, vad  gär man?

Kollar in VirtualGP of Vietnamn. Som kördes i Melbourne… Lando Norris försvann tidigt,  han fick inte ordning på  nätet hemma. Den som följer honom på Twitch kunde se hur han snackade  med Max Verstappen – som klargjorde att han kör iRacing, inte den officiella varianten.

Seger för Charles Leclerc (TT)

– Där skulle jag aldrig vara med, säger  Red Bulls förare.

I Melbourne vann Ferraris Charles Leclerc före Renaults reservförare Christian Lundegaard, Williams George Russel  och lillebror Arthur Leclerc, Ferrari.

Men ni som hänger med vet att detta inte var det enda racet ihelgen….Lando Norris vann #NottheGPVersus tidigare i kväll och IndyCar Challange i lördags vanns av Scott McLaughlin, före Will Power. Felix Rosenqvist slutade sexa.

– Det var ett par bra fajter i kamp om en pallplats, men när jag snurrade i slutet tog det slut. Det var ett bra race och det är härligt att mästerskapet fått ett så varmt mottagande, skriver Felix Rosenqvist på Facebook.

Så har du inte sett allt och har tid över, kolla in racen i efterhand.

Sänkt budgetgräns?

I fredags hade F1-teamen ett  digitalt möte med F1:s Chase Carey och FIAs presiden Jean Todt. Man  diskutterade budgettaket. Det är sagt att det ska starta redan nästa år och ligga på 175 miljoner euro, men då räknas inte förarnas löner in och inte heller ytterligare  tre av de bäst betalda medarbetarna, resekostnader, motorleasing och ett antal andra punkter. Det vill de mindre teamen bestrida och med tanke  på att teamen kommer att förlora enorma pengar i år försöker de nu sänka budgettaket till 100 miljoner euro.

Det  gillar inte de större teamen och enligt Auto, motor und Sport kan de möjligen mötas på 150 miljoner. Det sista ordet lär inte vara sagt.

Grand Slam istället för VM?

Bernie Ecclestone vill att man ställer in VM i år, Jac Villeneuve är inne på samma spår. Världsmästaren från 1997 säger till Canal + att det  vore ett misstag att lägga in så många race som möjligt under augusti till december.

Han vill hellre se ett Grand Slam i höst.

Han vill se  enskilda race som inte alls är någon del av VM utan som utvärderas som Grand Slam i tennis och att F1 -teamen kanske  ska kunna vara med och köra Indy 500+ i augusti och LeMans i september.

– Det skulle ge teamen möjligheter att använda 2020 och förbereda sig för 2021m säger kanadensaren till tv-kanalen.

För övrigt finns det en galen idé kring Storbritanniens GP. Vad gillar du den?

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB