Startsida / Inlägg

F1 til Indianapolis 2021 – och Mercedes testar

av Anna Andersson

F1 har startat sin säsong. Fabrikerna är öppna och Mercedes har även startat körningen på  banan, men den här bloggen ska också handla om F1 till Indianapolis 2021. Ligger det någon sanning i det ryktet?

F1 till Indianapolis 2021

Vi börjar ändå på Silverstone. Där Mercedes har kört en testdag med en två år gammal bil, vilket är tillåtet. Valtteri Bottas satt bakom ratten på Mercedes W09.

Nya förhållningsregler i depån

Det var som ni alla förstår  tydliga regler för vad som gällde, munskydd och social distansering. För Mercedes handlade det om att vänja sig vid att köra under de förhållanden som nu råder i världen och som kommer att råda när F1 startar den 5 juli i Österrike. Det är också en möjlighet för förarna att köra igen. Ingen av dem har suttit bakom ratten på en F1:as sedan testerna i februari. I dag onsdag är det Lewis Hamiltons tur att köra.

F1 till Indianapolis 2021

– Jag tycker att det var en dag som hjälpte teamet väldigt mycket. Det finns många nya regler att ta hänsyn till, vi måste vara väldigt försiktiga när det gäller vår hälsa och det var viktigt att testa det, säger Bottas.

– Vi lärde oss mycket kring hur vi kan effektivisera saker och se till att  vi alla känner oss säkra när vi börjar tävla igen.

Mercedes tog testet på stort allvar och även Toto Wolff fanns på plats. Det pratas också om att Ferrari ska genomföra ett test.

F1 till Indianapolis 2021?

En annan intressant nyhet är intresset för att köra F1 i Indianapolis igen. Möjligen redan 2021. Ägaren Roger Penske visar sig vara intresserad när han pratar med podcasten ”Brick-by-Brick”.

– Vi har haft F1 här och mästerskapet kan komma tillbaka, säger han.

– Det finns en möjlighet för F1 2021, 2022 eller 2023.

F1 körde på Indianapolis Motor Speedway mellan år 2000 och 2007, så sent som i mars hade Penske, som också äger IndyCar samtal med F1:s boss Chase Carey.

– Jag vet att det finns intresse, sa Carey då.

– Jag känner Penskes och vi håller kontakten.

F1 har under flera år försökt att få till ytterligare ett lopp  i USA, man kör sedan 2012 på COTA i Austin, men har pratat om ett lopp i Miami, men det skjuts hela tiden  på framtiden. Därför kan det mycket väl ligga någonting i det som Roger Penske säger –  och F1 kan komma  tillbaka till Indianapolis.

För övrigt körde IndyCar i helgen. Jag skrev både text och krönika, Du  hittar det här.

F1 på Mugello?

En annan intressant snackis är var det 1000:e F1-loppet för Ferrari ska köras. Det 999:e avgörs på Monza i september. Därefter är det tänkt att F1 ska  lämna Europa, men nu finns ett nytt förslag. ”RaceFans”  skriver att det kan bli ett dubbelevent i Italien i september och att Ferraris 1000:e lopp blir på hemmaplan. På Mugello.

Det är ungefär 30 mil mellan Monza och Mugello. Den 5,245 km långa sträckan användes till F1 senast 2012 då man testade på banan under tre dagar.

Enligt den ursprungliga planen ska en deltävling avgöras i Singapore, men det är ett stadslopp vilket kräver en enorm planering och på grund av de rådande omständigheterna världen över är det tveksamt om F1 kan köra ett stadslopp utan publik i Singapore i september.

Då är Europa – och Italien – ett alternativ för säsongens nionde lopp.

– Vi hart ett större spelrum när det gäller andra orter som Mugello, Hockenheim, Imola och Jerez, säger F1:s Ross Brawn till RaceFans.

– Det  finns flera möjliga alternativ och vi ska kika på dem.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB