Startsida / Inlägg

Vad vet Alonso om Seb? Snacket inför Steiermark GP i Formel 1

av Anna Andersson

Fernando Alonso gör comeback i F1. För Renault. Det är den stora snackisen inför Steiermark GP i Formel 1.

Alonso betyder enormt mycket för Renault. Framförallt när det handlar om varumärket. Det är en stor grej att ta tillbaka den förare som vunnit teamets två storatitlar 2005 och 2006.

Men är han rätt man för jobbet?

Steiermark GP i Formel 1
Renault och Alonso, en kär historia (Renault)

Det beror väl på om han har lust att engagera sig på det sätt som han bör med tanke på att han kommer att fylla 40 år under kontraktstiden. Har han lust att vara med och bygga upp ett team eller kör han återigen för team Alonso?

Han har under de senaste åren visat både hur duktig han är på att köra bil och få ut max av materialet, men också på hur duktig han är på att slita sönder relationer när han är på det humöret. Minns debaklet med Lewis Hamilton hos McLaren och hur han skällde ut Honda under den andra sejouren i teamet.

Detta blir spännande att följa.

En annan sak som jag har svårt att släppa är en tweet…

…och framförallt svaret på den tweten

Vet Fernando Alonso någonting om Sebastian Vettels framtid som vi inte vet?

Nya delar för Mercedes till Steiermark GP i Formel 1

Mercedes gjorde en bra premiär. I alla fall om vi ser till resultatlistan. Verkligheten är en annan. Det var en hel del tur som gjorde att Mercedes och Valtteri Bottas vann säsongens första lopp och teamet arbetar för fullt i fabriken för att lösa de problem.

– Vi hade tur som ens tog oss i mål. Vi var väldigt oroliga för tillförlitligheten och arbetar hårt för att komma till rätta med det, säger  stallchef Toto Wolff.

– Framförallt hade vi problem med de elektroniska komponenterna till växellådan, problemen orsakades av de aggressiva kerbsen. Vi noterade det redan på fredagen och började arbeta med det både på fabriken och banan. Vi kommer att ha nya delar till helgens lopp.

Är du intressersad av fakta och statistik inför Steiermark GP i Formel 1 går det bra att kika på förra veckans blogg. 

Det är inte så mycket som har förändrats, vid sidan av namnet på loppet, Bottas kvalvarv 1.2.939 som är tidernas snabbaste kvalvarv på banan och det faktum att han nu har tagit två segrar på Red Bull Ring. För övrigt verkar det som om han stannar hos Mercedes.

Snabbaste varvet förra veckan satte Lando Norris, 1.,7,475, samma tid som Max Verstappen körde ett varv på 2019, men långsammare öän Kimi Räikkönens från 2018 – men allt det hittar du i bloggen.

En väderprognos och tider hittar du här.

Vi kan också notera att Robert Kubica premiärkör för Alfa Romeo på fredag och Jack Aitken kör för första gången för Williams.

Vad händer med Mick Schumacher?

Mick Schumacher (AP Photo/Kamran Jebreili)

Michael Schumachers son skulle ha kört F1 i år. Han skulle ha fått möjligheten att köra ett par fredagsträningar.

– Men  COVID har gjort att allt har tryckts i hop och det gör att det finns färre möjlighheter för att köra på fredagar, säger han till tyska SKY.

– De möjligheter som finns är i Mexiko, Brasilien och USA.Om det är så att F1 kör där. Det är itne bekräftat än ioch därför måste vi vänta och se vad som händer.

Han är Ferrarijunior och ett alternativ är naturligtvis att köra rookietestet i Abu Dhabi. Där kan det finnas möjligheter för både Alfa Romeo och Ferrari, men han vill ännu int bekräfta någonting.

Han hade en något tyngre premiär förra veckan, med en miss under det första loppet och sedan tog han två poäng i det andra.

IndyCar på Road America

Det är inte bara F1 och F2 i helgen utan IndyCar kör också. Felix Rosenqvist, som haft en tuff inledning på årets säsong längtar efter revansch. Han är itne nöjd med plats 19 i mästerskapet.

– Jag är glad att vi har den här dubbelhelgen framför oss och att vi därmed får en ny chans att leverera ett bra resultat, dessutom inför publik vilket förstås är fantastiskt, säger Felix Rosenqvist.

– Jag gillar verkligen Road America. Det är den längsta banan på hela kalendern, över 6 km lång, och har en bra mix av kurvor. Jag tror att vi har en bra chans att vara med och slåss i toppen.

Tidsschemat för helgen är:

LördagL Kval kl 20.30 till 21.30

Race 23.00-01.00

Söndag: Kval 16.00-17.00

Race 18.00-20.00.

– Kvalen har inte gått som vi hade hoppats så här långt, men vi har jobbat hårt på det den senaste tiden och har en del intressanta saker på gång till den här helgen, fortsätter Felix Rosenqvist som var sexa på banan i fjol, trots att han startade loppet på plats 18.

– Vi vet att vi har en väldigt effektiv bil över en racedistans, så målsättningen nu är att kombinera det med bättre fart i kvalen. I helgen har vi inte bara två race, utan också två kval, så vi kommer att kunna testa lite mer än vanligt. Det här kommer bli en väldigt intressant helg på flera plan.

Marcus Ericsson har inlett säsongen något bättre än Rosenqvist och är självklart även han laddad för två race på 24 timmar.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB