Startsida / Inlägg

Italien GP i F1 2020 – risk för regn

av Anna Andersson

Italien GP i F1 2020. På Monza. Jag är oerhört förtjust i det loppet och framförallt banan, staden och historien kring den.
Varje gång jag kliver in där får jag gåshud.

Italien GP i F1 2020
Inga fans på Monza i år (TT)

I år får jag, tyvärr, stanna hemma. Ändå är det en tävlingshelg jag inte vill missa en minut av. För mig betyder Monza oerhört mycket, det är stämningen, historien, hjältarna som föds och hjältarna som dött. Bana betyder så mycket mer än bara själva racet.

Kanske beror det på att det var där jag såg  F1 på plats för allra första gången? Den känslan omfamnade mig och även om det nu är länge sedan så bär jag den varmt i mitt hjärta.

Mer om banan och guiden får du i morgon.
Den här helgen är det också dags att säga adjö till ”Party-mode”. Frågan är om det kommer att påverka resultatet i kvalet nämnvärt.

Alla tider för Italien GP i F1 2020

Fredag:
Träning 1 kl 11.00
Träning 2 kl 15.00
Lördag:
Träning 3 kl 12.00
Kval kl 15.00
Söndag:
Italien GP kl 15.10

Italien GP i F1 på ”temple of speed” med samma däckval som förra året och även den helg som tävlingen var planerad att genomföra. Av erfarenhet vet vi att det kan bli oerhört varmt under den första helgen i september, i slutet av den italienska sommaren.
– För första gången i historien reser vi till Italien för två deltävlingar helgerna efter varandra och vi kommer med två olika däckval, säger Pirellis Mario Isola.
– Det kan fungera med både en strategi på ett stopp och en på två, men till skillnad från förra året har förarna en förutbestämd däckstrategi, beroende på vilka däck de har kvar till racet.

Väderprognos inför helgen

Enligt väderprognosen väntas en mycket var, helg. Under fredagen ska temperaturen ligga kring 27 grader, växlande molnighet. På lördagen ska det vara soligt, runt 28 grader och uppehåll. Under söndagen finns däremot en risk för regn, i samband med racet handlar det om 30 procent. Temperaturen fortsätter att ligga kring 28 grader.

För övrigt tillåts fans på nästa veckas deltävling i Mugello och även när F1 avgörs i Tirkiet.

En annan nyhet gäller nästa säsong. Enligt auto, motor und sport blir det tre testdagar inför F1-säsongen 2021. Var är dock inte bestämt. Det snackades om att det inte skulle bli några. Tursamt nog  för McLaren, som byter motor från Renault till Mercedes,blir det i alla fall tre.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB