Startsida / Inlägg

Nico Hülkenberg kör F1 – tävlar i Tyskland

av Anna Andersson

Nico Hülkenberg kör F1 i helgen. Han ersätter Lance Stroll hos Racing Point under tävlingen i Tyskland, GP Eifel.

Under fredagen körde F1 inte något av träningspassen eftersom vädret var för dåligt och under lördagens första pass (det som skulle ha varit det tredje) saknades Lance Stroll.

nico hülkenberg kör F1
Comeback – igen (TT)

– Han mådde inte helt bra i morse och teamet tog beslutet att han står över helgens deltävling, förklarar Racing Point i ett pressmeddelande.

Nico Hülkenberg kör F1

Stroll ersattes av Nico Hülkenberg som fick hoppa in direkt i kvalet.

– Klockan 11 satt jag och drack kaffe i Köln med en kompis när Ottmar ringde, så jag kastade mig i bilen och körde 90 minuter hit, förklarar Hulken för VSport.

– Jag hade inte tid att tänka utan fick göra det som jag kan bäst och göra det bästa av situationen.

Utan att ens ha kört ett installationsvarv.

Det  gick som förväntat inget vidare, utan han körde in på plats 20. Det handlade till slut om ungefär en halv sekund och det visar på hur oerhört viktigt det är för förarna att använda sig av träningarna, framförallt på en bana där teamet inte har kört tidigare eftersom de saknar data. Med tanke på förutsättningarna var det en bra prestation av tysken och vi får se vad han kan göra i morgondagens race.

För Racing Point var det viktigt att sätta in en reserv eftersom en förare som inte kör kvalet inte heller får köra racet. Teamet är fyra i det ekonomiskt så viktiga konstruktörsmästerskapet, fem poäng före Renault .

Hulken körde för teamet Racing Point tidigare i år. Då ersatte han Sergio Perez som missade två tävlingshelger eftersom han var sjuk i COVID-19. Det senaste tillfället var under den tävlingen på Silverstone i Storbritannien i somras.

Snabba nyheter från GP Eifel

För övrigt kör Kimi sitt 323:e lopp i morgon och även om folk tycker att han borde lägga av så är han kvar. Mer om det läser du här.

Valtteri Bottas visade samma fina form som i Ryssland senast då han vann trots startplats tre. Han körde in påå pole position och har ett bra utgångsläge för att ta ytterligare poäng på Lewis Hamilton i kampen om VM.

–Det är en så härlig känsla när man tar det på sista varvet och sista chansen. Det var dock lite svårt att bara köra träningspass innan kvalet. Det var knepigt att få däcken att fungera, säger Bottas.

Lewis Hamilton startar från ruta två, medan Max Verstappen startar sin Red Bull från ruta tre och han är lite orolig inför morgondagen.

– När det är så kallt och du har understyrt så äts gummit däck upp. Jag är ändå lite besviken, trots att jag var trea, säger han efter kvalet.

– Det ska bli kallare i morgon. Det blir spännande hur däcken klarar av den förändringen under morgondagen.

Hela startuppställningen har du här.

Vi kan notera att Antonio Giovanazzi  gick vidare till Q2 för första gången i år, han slog Kimi den här gången.

Vi kan också konstatera att Sebastian Vettel hade möjligheten till en plats i topp tio, men försvann ut ur den gruppen när kollegan Charles Lecerc körde sitt sista försök. Leclerc körde sedan in på plats fyra och gjorde ett mycket bra kval. Det skiljde en halv sekund mellan Ferraris förare i Q2 och Leclerc har nu 9-2 på Vettel i år.

Kimi och Mick 2021?

Det senaste snacket kring helgens F1 läser du i F1-bloggen. Det handlar bland annat om om Red Bulls motorval och Mick Schumacher. Enligt Alfa Romeo kommer man ta ett beslut om vilka förare som kör för teamet 2021 inom ett par veckor. Beslutet ska fattas i oktober. Nästa möjlighet att köra en fredagsträning lär dyka upp i Abu Dhabi, i samband med säsongsfinalen.

För övrigt har du väl inte missat texten om svenska Milla, 12, som är i Frankrike, på Paul Ricard. Hon testar för ”FIA Girls on Track: Rising Stars” vars målsättning är att hitta framtidens kvinnliga racerförare för att en dag återigen ha en kvinna i Formel 1.

Det kan ge en plats hos Ferrari i deras förarakademi. Ytterligare en svenska, 15-åriga Astrid Almlöf finns på plats i Frankrike.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB