Startsida / Inlägg

Raceweek – Portugal GP i F1

av Anna Andersson

För första gången sedan 1996 är F1 tillbaka i Portugal. Vi säger välkomna till Portugal GP i F1. En bergochdalbana i Algarve.

Portugal GP i F1
Lyckas Hamilton även i Portugal?

Det är en modern bana, men med en känsla av gammal hederlig racingbana. En bana som egentligen ingen inom F1 vet vad de kan förvänta sig av.

– För första gången i F1:s historia går vi nu in i två racehelger med två nya banor under F1:s hybridera. Vi börjar i Portimao där vi har kört super GT och superbike, så vi har en känsla av vad vi kan vänta oss, säger Pirellis Mario Isola.

– Det är en spektakulär bana och vi vet att förarna älskar att tävla här. Det är en bana som är krävande för däcken och vi kan vänta oss varma väderförhållanden, därför har vi tagit med de tre hårdaste gummiblandningarna.

Under det andra träningspasset ska förarna testa de nya däcken för nästa säsong. Det handlar om ett blindtest som varar i 30 minuter.

 

 

Portugal GP i F1 – tiderna för helgen:

Fredag:

Träning 1 kl 12.00

Träning 2 kl 16.00

Lördag:

Träning 3 kl 12.00

Kval kl 15.00

Söndag: Portugal GP i F1. Start kl 14.10.

 

Väderprognos inför Portugal GP i F1

På förhand har det pratats om varma vindar och sol i södra Portugal den här helgen, men väderprognosen säger något helt annat. Under fredagens eftermiddag är det en stor risk för regn och 21 grader. Blir det en repris av förra veckans fredag på Nürburgring?

Under lördagen lovar prognosen växlande molnighet och uppehåll, men under söndagen väntas temperaturen återigen landa kring 21 grader och risken för regn ligger på runt 40 procent när det är dags för race.

Nicos framtid?

Nico Hülkenberg har nu hoppat in i Racing Point vid tre tillfällen den här säsongen, men han har ingen plats för 2021. Det ryktas bland annat om Haas, men Günther Steiner har inte pratat med tysken:

– Inte de senaste   veckorna, säger han till sport1.de.

– Vi som team måste veta vad vi vill innan vi pratar med folk. Nico är respekterad i F1 och vi vet vad han kan, men vi tittar på vad som är bäst för oss. Vi förhandlar inte med folk utan att veta vad vi vill. Jag tycker att det är oärligt att snacka med folk och sedan bara släppa dem.

Enligt danska Ektrabladet är dock varken Kevin Magnussen eller Romain Grosjean aktuell som förare i teamet nästa år. Jag hade gärna sett Kevin i IndyCar, vad tycker du?

En annan kul grej, Tina Thörner har en ny satsning. Du kan tävla i smart bilkörning mot henne, Johan Kristoffersson, Oliver Solberg, Pontus Tidemand och Kevin Hansen.

Du kan läsa mer om satsningen här.

Eller här.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB