Startsida / Inlägg

Schumacher kör Formel 1 redan i år

av Anna Andersson

George Russel ersätter Lewis Hamilton i Sakhir GP.

Mick Schumacher är klar för Formel 1, för Haas F1. Han kommer att köra för teamet redan på fredag då han rattar bilen under den första träningen.

Det är en intressant onsdag för Formel 1.

Mick Schumacher är klar för Formel 1
Mick Schumacher har tävlat i F2 i två år, nu leder han mästerskapet. (AP )

Lewis Hamilton är isolerad med COVID-19. Mercedes ersätter honom inte med reservföraren Stoffen Vandoorne som är på väg till Bahrain, utan med Williams Georg Russel. Russel har varit en del av Mercedes juniorprogram sedan 2017. Han har kört för Williams de senaste åren och i år gjort flera övertygande insatser i kvalet då han tagit bilen till Q2.

Det betyder att Mercedes ställer upp med Georg Russel som anses vara framtiden mot Valtteri Bottas, som levt på ettårskontrakt sedan han kom till Mercedes. Är det en test inför 2022? Det blir en spännande fajt på söndag.

Går Russel vinnande ur striden i helgen lär det blir en tuff mental kamp för Bottas. Vem som ska köra intill Bottas i finalen i Abu Dhabi är inte klart än. Jack Aitken ersätter Russel hos Williams, han kommer fårn Formel 2.

Schumacher är klar för Formel 1

Sedan höstens minst välbevarade nyhet. Vi har alla bara väntat på att beskedet skulle komma. Mick Schuamcher kör Formel 1 2021.

– Jag är överlycklig över att köra Formel 1 nästa år och jag är mållös, säger han och tackar sin pappa Michael, som vunnit sju VM-titlar och sin mamma Corinna.

– Jag vill uttrycka min kärlek, för jag har dem att tacka för allt.

Schumi 3 med startnummer 47

Schumacher håller en presskonferens under förmiddagen, han gör det tillsammans med Sabine Kehm, som är hans manager – och som även var hans pappas presstaleskvinna. Han berättade bland annat att han kommer att göra med nummer 47.

– Det är en kombination av mina faoritsiffror och räknar vi ihop datumen för alla familjens födelsedagar är det 47. Kul va?, säger han.

Tysken  som har varit en del av Ferrari Driver Academy blir kollega med ryssen Nikita Mazepin hos Haas. Det är två debutanter som tävlar för teamet 2021 och Schumacher debuterar i F1 30 år efter det att hans pappa körde sitt första F1-race för Jordan.

– Jag har ett par killar som arbetade med hans pappa hos Ferrari och för dem är det naturligtvis väldigt kännslosamt att arbeta med Mick, säger teamchef Haas Günther Steiner.

– Men Mick Schumacher är Mick Schumacher. Att intresset finns är normalt. Hans pappa är en legendar.

Positiva nyheter kring Grosjean

Schumacher har kört F2 sedan 2018, han har i år tagit stora kliv framåt, vunnit två lopp, tagit tio pallplatser och leder mästerskapet. Han säkrade  den superlicens som krävs för att köra F1 när han vann EM i F3 2017 och har redan testat F1 för bland annat Alfa Romeo. Vi kommer att få se Schumacher redan under fredagens träning i Abu Dhabi nästa vecka, han skulle ha kört på Nürburgring, men den fredagen regnade bort.

Sedan kan vi meddela att Romain Grosjean har lämnat sjukhuset i Bahrain.

För övrigt är Johan Kristoffersson klar för en satsning tillsammans med Nico Rosberg.

Mer snack och tiderna inför inför helgens tävling på Sakhir hittar du här.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB