Startsida / Inlägg

Vettels antydan och Perez avslut

av Anna Andersson

F1-säsongen 2020 är över. Det var en märklig säsong. En säsong som startade som vanligt med testerna i Spanien, men sedan plötsligt ställdes in efter positiva fall i depån i samband med den planerade säsongsstarten i Australien.

Därefter stängdes allt ner och det var först i början av juli som F1-bilarna rullade ut i Österrike. Sedan dess har vi hunnit se 17 lopp, återigen hunnit kora Lewis Hamilton som världsmästare, men vi har även sett hur tre förare missat deltävlingar sedan de blivit sjuka i COVID-19.

Det kommer en sammanfattning av säsongen vid ett senare tillfälle, jag är inte riktigt så samlad att jag klarar av att göra en rättvis bedömning så här direkt efter målgång utan väljer att samla ihop dagens race.

Vettels lättnad och Perez framtid

Det finns ett par saker jag kommer att ta med mig Max Verstappen seger, mer om loppet läser du här. Samtidigt hoppas jag att han också tar med sig den segern in i vinteruppehållet och till starten av nästa säsong. Mer om det läser du här.

Jag kommer också ta med mig Sebastian Vettels intervju hos Ziggy Sport där han antyder att Ferraris båda bilar inte har samma förutsättningar.

– Jag är lättad över att det är över nu, säger han om tiden hos Ferrari.

Sedan kan jag inte låta bli att känna för Sergio Perez, som avslutade säsongen med två haverier och en seger. Jag hoppas fortfarande att det på något mirakulöst sätt går att rädda honom till F1 även 2021.

Jag hoppas också att vi kan rädda den här bloggen. Som jag skrev för ett par veckor sedan tyder det mesta på att den inte finns kvar när nästa säsongen startar. Om det nu inte är någon sponsor som väljer att göra en insats för F1-bloggens överlevnad.

Under december blir det ett par uppdateringar, inte lika frekvent som vanligt. Därefter får vi helt enkelt hålla tummarna.

Vi hörs säkert i veckan då de omdiskuertade testerna körs i Abu Dhabi.

Ha en fortsatt fin Lucia.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB