Linus Lundqvist toppar IndyLights

av Anna Andersson

Vi  kan glädja oss åt att Linus Lundqvist tog två pallplatser i IndyLights, för någon svensk pallplats blev det inte under söndagens lopp i IndyCar i Detroit. Däremot blev Patricio O’Ward den förste föraren i IndyCar att vinna två lopp denhär säsongen. Det  gav honom också ledningen i mästerskapet.

Felix Rosenqvists kollega tog hem segern i Detroit trots att han startade från ruta 16. Två perioder med gulflagg gav honom kontakt med tätgruppen och en riktigt bra offensiv mot slutet av racet gav honom segern före Josef Newgarden och Alex Palou.

O´Ward leder det jämna mästerskapet en poäng före Palou. Sccott Dixoin är trea. Här är hela tabellen.

Marcus Ericsson som tog karriärens första seger i går hade ett tyngre kval under söndagen, men körde upp sig från plats 22 till plats nio. Han är sjua i mästerskapet.

Felix Rosenqvist startade inte på grund av lördagens kollission, men mår efter omständigheterna bra. Nästa deltävling är REV Group Grand Prix på Road America den 18-20 juni.

Grattis Linus!

Linus Lundqvist
Två andra platser för svensken (Gavin Baker Photography / Road to Indy.)

Linus Lundqvist körde hem dubbla andraplatser på gatorna i Detroit. Han leder nu Indy Lights Presented by Cooper Tires.

Det har varit en riktigt bra helg, Jag är självklart väldigt glad över två andraplatser och en rejäl poängskörd, säger Linus Lundqvist.

– Samtidigt vill jag alltid vinna. Särskilt när jag startar från pole position, så det svider lite att vi inte lyckades ta hem åtminstone ett av racen. Teamet har gjort ett kanonjobb, som alltid. Det är en trevlig bonus att åka härifrån med ledning i mästerskapet, även om det fortfarande är långt kvar.

Indy Lights är tillbaka på banan igen om bara några dagar, när säsongen når sin mittpunkt på Road America i Wisconsin nästa helg (17-20 juni). Lundqvist leder mästerskapet med en poäng för ekollegan David Malukas.