Startsida / Inlägg

Valtteri Bottas framtid hos Mercedes hotad

av Anna Andersson

Ett dåligt kval följdes upp med ännu ett misslyckat race.
Nu är Valtteri Bottas framtid hos Mercedes hotad.
– Vi har ännu inte haft några samtal, erkänner finländaren.

Valtteri Bottas
Besviken Valtteri Bottas (TT)

Mercedes har dominerat Formel 1 sedan 2014 och en av anledningarna till det är att teamet hela tiden har haft två förare i toppen av mästerskapet. De tre senaste åren har Valtteri Bottas gett Lewis Hamilton ett perfekt understöd i kampen om VM-titeln, men 2021 är det annorlunda.
Mercedes och Lewis Hamilton är utmanade av Red Bull och Max Verstappen. Red Bulls Sergio Perez vann helgens deltävling i Baku, samtidigt som varken Verstappen eller Hamilton tog någon poäng även om de båda två var med i kampen om seger.

Tungt för Bottas

Längre bak hade däremot Valtteri Bottas en ännu tyngre dag. Han satt fast långt ner i fältet, kunde inte ge Hamilton något stöd under loppet och slutade på plats 12 efter en oerhört tung helg. Efter sex lopp av årets VM är han sexa i VM och har lämnat tre deltävlingar utan poäng. Samtidigt är hans kollega återigen med i kampen om en VM-titel.
Det gör att Bottas framtid i teamet hotad.
– Hur mina tankar kring framtiden får? Jag är öppen, säger finländaren enligt sport.de.
– Man vet aldrig vad som väntar i utgången av kurva.

Valtteri Bottas och Mercedes

Bottas har återigen bara ett kontrakt över ett år och Mercedes har ytterligare en erfaren F1-förare i sina led, George Russell som kört hos Williams de senaste säsongerna. Frågan är vem teamchef Toto Wolff vill se intill Lewis Hamilton nästa år – om den flerfaldige världsmästaren förlänger sitt kontrakt som går ute efter säsongen.
Om Hamilton däremot lämnar F1 har Mercedes två förarplatser att fylla. Trots det har teamet inte inlett några samtal med Bottas.
– Det är en väldigt krävande säsong och vi vet alla hur viktigt det är att ha arbetsro, det är det enda sättet att kunna fokusera på viktiga saker, säger Bottas.
– Samtidigt vet vi från tidigare år att ju tidigare vi löser den typen av frågor ny bättre är det för alla parter. Vi kommer samt att ha samtalet, men inte än.

 

Snabba nyheter från Formel 1

Mick Schumacher
Mick Schumacher (TT)

I måndags kom nyheten om Mick Schumachers utbrott mot Nikita Mazepin i Haas. Du kan läsa det här. Tysken har fått medhåll från många håll. Bland annat av Norbert Haug, tidigare sportchef hos Mercedes.

– Mick är en mycket balanserad lagspelare och om han ryter till så finns det en grund. Den här gången borde han ryta till ordetligt och slå ner handen i bordet.

Lado Norris har nu samlat ihop åtta straffpoäng under ett år och en förare som har tolv under ett år bestraffas  med att stå över ett lopp. Max antal straffpunkter för en förseelse är tre poäng så ny måste britten passa sig.

McLarens förare blir av med två straffpoäng först den tionde juli. Hela listan på hur många straffpoäng förarna har  på sina licenser ser du här.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB