Startsida / Inlägg

”Vi vill vinna på banan, inte i domarrummet”

av Anna Andersson

Diskussionerna efter GP-loppet i Jeddah handlade om fulspel och domslut. Inför Abu Dhabi GP 2021 finns en oro för att VM-finalen ska avgöras i med en kollision. Det förnekar dock Red Bull.

– Vi vill vinna på banan, inte i domarrummet eller i en grusfålla, säger Christian Horner.

Abu Dhabi GP 2021
Vem jublar på söndag? (TT)

Under säsongen har Max Verstappen och Lewis Hamilton haft flera hårda bataljer, de kolliderade i Storbritannien, på Monza och även nu senast i Saudiarabien.

Nu är poängställningen helt jämn och den av de två förarna som är först i mål vinner årets titel, men om båda två bryter vinner Verstappen titeln eftersom han har fler segrar.

Dock tror inte Red Bulls teamchef att det blir någon krasch mellan förarna på söndag.

– Det har varit en tuff kamp hela året, det har varit fantastisk racing mellan dessa två förare och jag hoppas att det blir ett rättvist och juste race i Abu Dhabi, citeras Horner av Autosport.

Red Bull har inte varit inblandat i någon riktig titelfajt sedan 2013, då vann Sebastian Vettel sin senaste av fyra titlar. Mercedes har vunnit de sju senaste titlarna, men helt utan konkurrens från andra team.

– Det är första gången sedan vi var med och slogs om VM-titlarna 2012 och 2010 som två team har gått in i en VM-final i kamp om titeln, säger Horner.

– Men under inledingen av den här säsongen, vem hade då trott att vi skulle gå in i det sista av 21 race och vara med i en intensiv VM-fajt med Mercedes?

I dag inleds presskonferenserna i Abu Dhabi. I eftermiddag möts Max Verstappen och Lewis Hamilton på scen.

Abu Dhabi GP 2021 – Kimis sista race

En av oss lämnar F1 i på söndag (Aftonbladet)

För Kimi Räikkönen är söndagens lopp karriärens sista. Jag kommer att sakna honom och hans karga sätt, även om det alltid var en tuff utmaning att locka honom till att prata.

– Jag har inte tänkt allt för mycket på att det är slut. Givetvis vet jag att det kommer att kännas annorlunda när jag går över mållinjen, och jag  vet att det är ett kapitel som nu är avslutat. Men när jag sitter i bilen kommer det att vara som vilket lopp som helst, säger han till motorsporttotal.com

– Jag vill avsluta detta kapitlet med ett bra resultat, för mig och för teamet. Sedan vill jag njuta av helgen  tillsammans med min familj och de vänner som har kommit för att ta avsked från F1 tillsammans med mig.

Alla helgens tider hittar du här.

Guide och statistik finns här.

Snabba nyheter

Ny livery till McLaren i helgen.

Ferrari kan vara på väg mot en transferbomb. Enligt italienska Corriere della Sera kan FIA:s nuvarande president Jean Todt vara på väg tillbaka till teamet. Han kan vara på väg att ta en liknande roll som den Niki Lauda hade hos Mercedes.

Enligt tidingen har Todt redan pratat med Ferraris president John Elkann.

Todt var teamchef hos Ferrari mellan 2004 och 2007, sedan 2009 har han varit president för FIA, men det ämbetet ska han snart lämna och då har han tid för andra saker, som att återvända till Formel 1.

Max Verstappen får passa sig lite. Han kommer att ha minst 7 straffpoäng till och med september nästa år. Just nu ligger han på sju, vid 12 blir han spärrad ett lopp. Det betyder att han ska klara sig med fyra straffpoäng de kommande 16 loppen. Klarar han det?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jörgen Källström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB