Startsida / Inlägg

Micks fina hyllning till pappa Michael

av Anna Andersson

I dag fyller Michael Schumacher 53 år – och får en öm och personlig hälsning av sin son.

Via sina sociala medier skriver Mick Schumacher kärleksfulla ord till sin far.

 

Michael Schumacher 53 år
Mick Schumacher kör F2004 som hans pappa vann VM-titeln med 2004 (TT)

Det har passerat lite mer än åtta år sedan Mick Schumacher och hans pappa Michael åkte skidor tillsammans i de franska alperna. Michael, som avslutat sin F1-karriär något år tidigare, åkte off-pist och ramlade så illa att han ådrog sig en svår huvudskada.

Sedan dess har mycket hänt. Michael Schumacher rehabiliterar fortfarande sina skador i hemmet i Schweiz, hans son Mick har avancerat genom juniorkategorierna, till Formel 1 och kommer från och med 2022 att kombinera rollen som förare för Haas med att även vara reservförare hos Ferrari.

Samma team som hans pappa vann fem VM-titlar tillsammans med under början av det här seklet.

Michael Schumacher 53 år

I dag fyller Michael Schumacher 53 år och han hyllades av Mercedes, det team han tävlade med efter comebacken 2010 och fram till dess att han avslutade karriären 2012.

Även Ferrari, som han samarbetade med under tio år, hyllar honom stort:

Men den finaste hyllningen kommer från Mick Schumacher som gått i pappas fotspår, tillhör Ferraris förarakademi och som 2022 gör sin andra säsong i Formel 1.

Michael Schuamcher 53 år
Michael och Mick (Instagram)

”Grattis på födelsedagen pappa!

Dessa dagarna var väldigt viktiga när jag utvecklade min passion för motorsporten och de påverkar mig fortfarande. Jag är tacksam för alla upplevelser som du har gett mig och jag ser fram emot att uppleva ännu fler framöver”

2021 gjorde Mick Schumacher en godkänd första säsong i Formel 1. Han debuterade i fältets sämsta bil, Haas, men dominerade sin teamkollega och vid sidan av banan så var han med och skapade stora rubriker i samband med att Netflix släppte en dokumentär om Michael Schumacher.

– Vid sidan av framgångarna ska filmen också visa den privata sidan av min pappa och jag tycker verkligen att det lyckades, säger 22-årige Mick till tyska Frankfurter Allgemeine Zeitung.

– Men samtidigt är det väldigt svårt för mig att se filmen. Det visar hur mycket känslor som finns där och vilka starka känslor som kommer fram.

Korta nyheter

AlphaTauri ger oss en känsla av 2022:

2022 väntas F1 bjuda på ”show and tell” för att under fredagens morgon ge media och fans en betydligt bättre bild av de nya delarna som ska användas på bilen under tävlingshelgen. Enligt F1:s VD Stefano Domenicali kan det även omfatta motorn, inte bara ny aerodynamik.

– Vi är inte bara ett lab för teknik och forskning utan vi måste ge folk någonting, annars skulle vi inte vara här. Det är dags att gå ut från skamvrån och visa alla varför vi är här, citeras han av Auto, motor und Sport.

I och med att motorreglementet är fryst från och med 2022 till och med 2026 anser Domenicali att ingen förlorar på ett sådant koncept.

Rally Dakar

Mattias Ekström körde in på plats nio under den första delen av maratonetappen i Rally Dakar. Sebastien Loeb var snabbast, före Nasser Al-Attiyah. Al-Attyah leder dock sammandraget, nio minuter före Loeb. Här är resultatet.

Ekström tappade 90 minuter den första dagen och har nu mycket att hämta in.

– Det var en okej dag för oss, inga problem. Men det var svårt eftersom vi startade så långt bak, säger han.

– Vi måste bli betydligt bättre för att kunna utmana om placeringar i toppen.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Samuel Abrahamsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB