Startsida / Inlägg

Lewis Hamilton vill byta namn

av Anna Andersson

Snart gör Lewis Hamilton ett namnbyte – till Hamilton-Larbalestier
Han gör det för att hylla sin mamma.
– Mamma heter Larbalestier och jag håller på att lägga till i mitt namn, säger han.

Lewis Hamilton ett namnbyte
Lewis Hamilton och hans mamma Carmen Larbalestier (TT)

På söndag startar VM-säsongen i Formel 1, med Sir Lewis Hamilton på startlinjen. Han jagar sin åttonde VM-titel och efter fjolårets tunga förlust är han mer revanschsugen än någonsin.
– Jag har kommit tillbaka för att fajtas om den åttonde VM-titeln. Det är därför jag är här, citeras han av bland annat RTL.
– I mitt liv har allting alltid handlat om att vinna, men under den tiden har jag också insett att vinna inte är allt. Ibland vinner man också när man förlorar. Man växer.

Snart gör Lewis Hamilton ett namnbyte

Lewis Hamilton har tävlat i Formel 1 sedan 2007. Dessförinnan tävlade han i olika ungdoms- och supportklasser och intill honom fanns alltid hans pappa, Anthony Hamilton.
Han kommer ursprungligen från den karibiska ögruppen Grenada och satsade allt på sonens stora intresse, bilar. Han var Lewis mekaniker, hans manager och främsta stöd.

Men i bakgrunden fanns också Lewis mamma Carmen Larbalestier, uppvuxen i Birmingham. Föräldrarna gick skilda vägar när Lewis Hamilton var två år gammal och han växte först upp hos sin mamma. När Lewis var tolv år gammal, ungefär samtidigt som han fick möjligheten att bli en del av McLarens förarprogram, flyttade han till sin far och dennes familj.
Under hela sin uppväxt och även under åren i Formel 1 har Lewis Hamilton haft en nära kontakt både med sin mamma Carmen och med sin pappa Antony, styvmamma Linda samt halvbror Nicolas – men efter fjolårets bittra förlust är det hans mamma Carmen som synts vid hans sida.

Sir Lewis Hamilton-Larbalestier

Hon var med när Lewis Hamilton dubbades till riddare av prins Charles i mitten av december och det är också hennes namn han nu vill infoga i sitt eget efternamn.
– Jag fattar faktiskt inte idén med att ta bort kvinnors namn när de gifter sig. Jag vill verkligen att mammans namn ska finnas med ihop med Hamilton, säger han när han besöker Dubai Expo.
Lewis Hamilton startar nu sin sextonde säsong i Formel 1, men han är vågar knappt tro på en seger i premiären.
– Jag tror inte att vi kommer att vara med och kämpa om segrar, säger han.

I lördags avslutades de sista försäsongstesterna och nu vänds blickarna mot Bahrain och premiären i helgen.

Alla tider inför Bahrain Grand Prix

18 mars:
Träning 1 kl 13.00-14.00
Träning 1 kl 16.00-17.00
19 mars
Träning 3 kl 13.00-14.00
Kval kl 16.00-17.00
20 mars:
Bahrain Grand Prix 16.00

Däckval inför Bahrain GP 2022

I år är däcken 18 tum, tillskillnad mot 13 tum som det var tidigare. En annan skillnad är att samtliga förare har fria däcksval i starten av loppet, topp tio måste alltså inte starta på de använde under sitt snabbaste varv i Q2. Inför Bahrain Grand prix väljer däcktillverkaren Pirelli däckvalen de tre hårdaste alternativen C1, C2 och C3.

– Vi vet att temperaturerna kan spela en viktig roll i Bahrain och påverka däckslitaget. De noterade vi även under de senaste testerna, säger Pirellis chef Mario Isola.
– Temperaturen bör vara något lägre under race än under den första och tredje träningen så därför kommer teamen att fokusera på data från den andra träningen och kvalet som avgörs samma tid som racet. Det är svårt att förutse vilken strategi som teamen kommer att välja, tidigare har det varit flera depåstopp. Det blir spännande och se om någon testar något annorlunda i år.

Jag har gjort tippat hela säsongen. Vill du läsa det gör du det här.

Vill du vara med i Motormanager? Här kan du se det lag som Johan Kristoffersson tagit ut, hur Felix Rosenqvist har tänkt när han har tagit ut sitt lag och även mitt.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB