Startsida / Inlägg

Hamiltons intressanta avslöjande

av Anna Andersson

Lewis Hamilton har haft sin sämsta säsongsstart sedan 2009.
Och han avslöjar vilken bil som är den sämsta han någonsin har kört.
– Bilen från 2009 var långt, långt efter och en av de sämsta bilarna jag någonsin har kört, säger Hamilton.
– Men Mercedesen är inte långt från den erfarenheten.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton (AP/TT)

2008 var Lewis Hamilton regerande världsmästare, men McLaren hade helt missbedömt regeländringen till 2009 – det år när Brawn GP överraskade alla.
McLaren MP4-24 var långt efter fältet, men precis som W13 hade bilen en enorm potential och under den andra delen av säsongen kunde Hamilton köra in två segrar.
– Då fick vi till det och vi kämpade oss tillbaka. Jag har en djup tro på att mitt team kan klara av det i år också, säger Hamilton i samband med GP-deltävlingen på Imola.

Sämsta bilen Lewis Hamilton har kört

För honom var det annars en helg att glömma. Bilen fungerade inte alls under det blöta kvalet, den fungerade inte alls under sprinten och han kom inte framåt i racet heller utan slutade på plats 13 – varvad av bland annat Max Verstappen.

– Vi tror verkligen att det arbete som vi lägger ner nu, kommer att hjälpa bilen att ligga närmare banan. Vi anser att det är nyckeln till en förbättrad aerodynamik, säger Toto Wolff till motorsporttotal.com.
Stallchefen förklarar att teamet inte har kunnat nyttja den kvalitet som finns i bilen eftersom den hoppar hela tiden.

– När vi har löst det problemet kommer vi att kunna sänka varvtiden rät mycket, men om det inte lyckas måste vi hitta på något annat.
– I och med att den hoppar så mycket kan vi inte köra bilen så som den ska köras och det påverkar inställningarna, däcken och allting annat. En sak hänger i hop med en annan. Jag tror verkligen att när vi kan öka bilens prestanda rejält när vi får ordning på problemet med porpoising.

Förlåt Lewis

Wolff bad Hamilton om ursäkt för den dåliga bilen och direkt efter målgången på Imola så sa han över radion att bilen var okörbar.
– Man ser ju hur den hoppar. Ibland frågar jag mig hur de båda förarna ens kan klara av att hålla bilen på banan. Lewis förtjänar så mycket bättre. Vi måste göra allt som står i vår makt för att ge honom en bil som gör at han kan slåss om en placering i toppen.

På Imola slutade Hamilton med noll poäng, det var först gången i år. Hans kollega George Russell har däremot slutat varje race den här säsongen bland de fem bästa.
– Vi vet var vi står nu och vi vet vart vi ska. Men vi har ett par större problem med bilen. säger Mercedes tävlingsdirektör Andrew Shovlin.
– När vi löser problemen kommer vi att hämta in försprånget ganska snabbt. Men tiden börjar bli knapp och vi måste göra framsteg under de två kommande loppen om vi ska behålla toppen inom räckhåll.

Snabba nyheter…

Enligt McLarens stallchef Andreas Seidl visar resultatet på Imola teamets verkliga form och han räknar med att stallet kan slåss om plats tre i VM.

Daniel Ricciardo tar ansvar för att han förstörde Carlos Sainz lopp och Charles Leclerc för sitt eget misstag. Mer om det läser du här.

Red Bulls Dr Marko tar alltid chansen när han får den, som här:

Ha en fortsatt fin tisdag. Missa inte vårt F1-quiz där du kan vara med i utlottningen av en resa till Monaco GP. I morgon är det dags för Plattan i Mattan.
Redan avsnitt sju. Veckorna går i rekordfart!

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB