Startsida / Inlägg

Max Verstappen om framtiden: Kanske lägger jag av

av Anna Andersson

Det är racevecka igen. F1 i Baku 2022.

Han har en VM-titel, är med i kampen om årets mästerskap och har kontrakt med Red Bull till 2028. Nu avslöjar Max Verstappen sina tankar kring framtiden.
– Jag kanske lägger av, säger han.

F1 i Baku 2022
Hur länge stannar Max Verstappen i Formel 1 ? (TT/AP)

Sergio Perez skrev under sitt kontrakt med Red Bull i amband med segern i Monaco förra veckan. Nu inför F1 i Baku den kommande helgen så är det återigen mycket snack om kontrakt det är klart att toppteamen har förare för minst en säsong till, om nu inte McLaren och Daniel Ricciardo avslutar sitt samarbete.
Längst kontrakt av alla har Max Verstappen. Han förlängde sitt kontrakt med Red Bull till 2028 tidigare i år.

– Jag har inga planer på att byta team. Jag är nöjd med att vara där jag är och de är nöjda med mig. Men jag har inte bestämt mig för var jag vill göra efter 2028. Jag kanske lägger av, säger han till Daily Mail.

Verstappen: Aldrig Indy 500

Verstappen är den yngsta förare som någonsin debuterat i Formel 1. Han körde sina första lopp för Toro Rosso 2014 och i maj 2016 bytte han till Red Bull, där han vann sin debut.
– Jag har tävlat i Formel 1 sedan jag var 17 år. Det är lång tid och jag har gjort många säsonger i F1. Kanske vill jag göra andra saker när kontraktet går ut, jag vet inte om jag har nått toppen då och kanske är jag på väg ner? Jag vill göra andra saker, kanske tävla i långloppsracing. Kanske är jag trött på allt resande och vill leva ett enklare liv där jag bara kan köra de race som jag vill?

Han är tydlig med att han vill vinna mästerskap, men det finns en sak han inte är intresserad av.
IndyCar.
Efter förra helgens Indy 500, som vanns av Marcus Ericsson, påpekar Max Verstappen att han inte är intresserad av ovalracing och därmed inte heller av att försöka vinna motorsportens ”Triple crown” som består av Monaco GP, som han redan har vunnit, Le Mans 24-timmarslopp och Indy 500.

– Jag har ingen längtan efter det, i alla fall inte efter IndyCar. De förarna är galna. Jag beundrar förarna som kör det racet och jag har en enorm respekt för det arbete som de gör. Men efter så många år i F1 tror jag inte att jag vill riskera livet eller en svår skada genom att köra där. Det är det inte värt.

Korta nyheter inför F1 i Baku 2022

Toto Wolff hoppas och tror på en fortsättning för Monaco GP. Han anser att både Monaco och F1 behöver göra vissa kompromisser för att hitta en lösning och att det mesta handlar om just rättigheter.

Enligt Eddie Jordan har George Russell inte bara tagit sin plats hos Mercedes. Han har också tagit över Lewis Hamiltons roll.
– Lewis är inte längre chefen i det teamet, utan George har tagit sin plats. Det blir väldigt spännande att se hur Lewis hanterar den situationen framöver, säger Jordan till Channel 4.

Till helgen är det dags för F1 i Baku 2022 och i morgon får du alla tider, samt Pirellis tankar kring de olika däckvalen.

IndyCar i Detroit

Marcus Ericsson reste till Detroit med målsättningen att vinna ännu eftt race efter triumfen i Indianapolis, men han gick i mål som sjua i ett något märkligt lopp som präglades av olika typer av strategier och där det inte var någon gulflagg.

Felix Rosenqvist startade i sista led sedan han bestraffats för att han blockerat en annan förare under kvalet. Väl i racet visade han vilken potential som finns i bilen och körde upp sig 15 placeringar och gick i mål som 10:a.

– Det var ett kul race, utan någon hjälp av gulflagg – det var ett rent lopp hela vägen, säger Felix Rosenqvist.

– Det blev väldigt många omkörningar, och vi genomförde det bra rent strategiskt och i depån. Tyvärr fastnade vi lite för länge bakom Conor Daly och Dalton Kellett på de röda däcken och förlorade chansen till något ännu bättre, men att klättra 15 platser i ett rent race på en sådan här stadsbana är ändå riktigt bra.

Will Power vann loppet och gick upp i ledningen i mästerskapet, där Marcus Ericsson är tvåa och Felix Rosenqvist nia. Nästa tävling avgörs på Road America i Wisconsin den kommande helgen. Där vann Felix Rosenqvist sin första seger i IndyCar för två år sedan.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB