Startsida / Inlägg

”Drack han tequila?”

av Anna Andersson

Sergio Perez hade en tredjeplats – men missade omstarten av Frankrike GP i F1. Nu får han hård kritik av Red Bull.

– Jag vet inte om han drack tequila eller något annat i går, säger Helmut Marko.

Max Verstappen körde hem segern i Frankrike GP sedan Charles Leclerc gjort en dyrbar miss och landat i däckstapeln i urva elva. Det hände på det 18:e varvet och därefter fanns det ingen som kunde hota Verstappen som nu ökade sin VM-ledning i förhållande till Charles Leclerc. Det skiljer 63 poäng i Verstappens favör. Mer om Frankrike GP läser du här.

Det hade kunnat bli två pallplatser för Red Bull – men efter Perez miss blev det bara en (TT)

Bakom Verstappen körde Lewis Hamilton in som tvåa och Sergio Perez såg ut att köra sin Red Bull till en tredjeplats – men i samband med omstarten efter en virtuell säkerhetsbil i slutet av loppet blev mexikanen omkörd av George Russell, Mercedes.

– Checo sov vid omstarten, han sov som en sten, säger Red Bulls motorsportkonsult Helmut Marko till tyska Sky.

– Det är synd, för tredjeplatsen hade rundat av allt på ett snyggt sätt.

”Sergio Perez sov”

Sergio Perez å andra sidan hävdar att han inte alls var okoncentrerad i samband med omstarten utan att han fått fel information.

Han ansåg att han fått informationen om att VSC skulle avslutas fört i kurva nio.

– Det var helt fel. Den avslutades i kurva 13, säger Perez.

– Ärligt talat var det synd att den virtuella säkerhetsbilen påverkade resultatet. Så ska det inte vara, men så var det. Det verkar som om George fick en annan information än vad jag fick. Att han därför kunde förbereda sig bättre.

Hamiltons succé i start 300

Lewis Hamilton gjorde sin 300:e GP-start, men han hade inget enkelt lopp. Han fick ingen vätska i värmen. Hans dricksflaska gick sönder.
– Jag har inte sett hur mycket jag vägde efter loppet. Jag räknar med att jag tappade tre kilo i alla fall, säger Hamilton.

Mercedes körde in som tvåa och trea, vilket är ett mycket bra resultat för de tidigare dominanterna. De knaprar hela tiden in på teamen framför och vad kan de lyckas med i Ungern om en vecka?

– Jag älskar Budapest, men det kommer att bli tufft att slå Ferrari och Red Bull. De är verkligen snabba. Jag hoppas att det kommer ytterligare någon uppdatering till dess så att vi kan ta in ännu lite mer, säger Hamilton.
– Detta var ett riktigt bra resultat med tanke på att vi legat så långt efter hela helgen. Tillförlitligheten är fantastisk.
Hamilton har nu varit på pallen i de fyra senaste loppen den här säsongen.

Tre korta noteringar:

AlphaTauri har kört fyra lopp utan att ta en poäng.

Zho bröt med motorproblem. Han har en Ferrarimotor i sin Alfa Romeo och detta var tredje helgen i rad utan en poäng.

 

Här är resultatet från Frankrike GP

Det återstår nu ett lopp innan det är dags för F1 att ta sommarlov. Då stänger fabrikerna under två veckor innan det är dags att ladda för omstarten i Belgien GP.

Men det betyder inte att F1-bloggen tar semester, utan fortsätt att komma in, lika troget varje dag. Vi kommer också att släppa ett nytt avsnitt av vår F1-podd, Plattan i Mattan varje onsdag och det kommer tat bli ett par specialavsnitt. Så du ska inte behöva törsta efter F1-nyheter.

För övrigt skrev Nico Rosberg en exklusiv krönika till oss på Sportbladet i går. Han anser att det är dags för en kvinna i F1 och hyllar en svenska som han anser är världens bästa kvinnliga racerförare. Du läser hela Nico Rosbergs krönika här.

IndyCar – Ericsson behåller ledningen

Marcus Ericsson behåller ledningen i IndyCar efter de två loppen i Iowa. Det andravann Pat O´Ward sedan Josef Newgarden kraschat. Ericsson var sexa i det andra loppet, han var åtta i det första. Felix Rosenqvist som kraschade i det första loppet var sjua i det andra.

– En bra dag för teamet, och kul att se Pato där uppe i vinnarcirkeln, säger Felix Rosenqvist.

– Vi hade en väldigt bra bil här i Iowa. Jag siktade på topp tre idag, men tyvärr hade vi ett problem med bromsarna och jag hade svårt att få stopp på bilen i båda mina två sista depåstopp trots att jag bromsade extremt tidigt. Där förlorade vi värdefull tid – men bilen var fantastisk.

Nästa NTT INDYCAR SERIES-race körs redan kommande lördag (den 30 juli) på road course-versionen av Indianapolis Motor Speedway.Fem lopp återstår av säsongen.

MÄSTERSKAPSSTÄLLNING

NTT INDYCAR SERIES | Efter 12/17 race

1: Marcus Ericsson (SWE), Ganassi, 403 p.
2: Will Power (AUS), Penske, 395 p.
3: Josef Newgarden (USA), Penske, 369 p.
4: Scott Dixon (NZL), Ganassi, 369 p.
5: Pato O’Ward (MEX), Arrow McLaren SP, 367 p.

9: Felix Rosenqvist (SWE), Arrow McLaren SP, 275 p.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB