Startsida / Inlägg

Bröt Red Bull mot reglerna? FIA skjuter upp beskedet

av Anna Andersson

Red Bull misstänks för att ha spenderat för mycket pengar och överskridit budgettaket.
FIA skulle ha lämnat ett besked under onsdagen.
Men nu skjuter det internationella bilsportförbundet upp det till på måndag.

Under tävlingshelgen i Singapore ryktades det om att två stall hade spenderat för mycket pengar under fjolåret. Det pratades om att det är Red Bull och Aston Martin som inte klarat av att hålla sig inom budgeten på 145 miljoner Euro.
Övriga teamchefer krävde hårda bestraffningar.

– Oavsett vilken summa det handlar om är det viktigt att förstå att även om det bara handlar om fyra miljoner som anses vara ett mindre brott mot reglerna så är fyra miljoner inte lite, säger Ferraris stallchef Mattia Binotto till Sky.

– Det handlar om fyra miljoner euro som vi inte har kunnat utveckla delar för. Fyra miljoner euro är samma sak som sjuttio medarbetare i den tekniska avdelningen. Det kan vara värt upp till en halv sekund.

Ämnet lär diskuteras under helgens tävling i Japan. På måndag den 10 oktober får vi alltså ett besked om det är några stall som brutit mot budgettaket och vilken bestraffning som väntar i sådant fall.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB