Startsida / Inlägg

F1-comeback för Vettel?

av Anna Andersson

Comeback för Sebastian Vettel i F1? Säsongen hann inte ens sluta innan snacket drog igång.

– Vi kommer att sakna dig. Men jag vet att du kommer tillbaka, precis som jag gjorde, säger Fernando Alonso.

– Vi ses väldigt snart.

 

Comeback för Sebastian Vettel
Comeback för Sebastian Vettel i F1? Snacket har redan börjat (AP-TT)

Under tisdagen var det dags för F1-test igen. Denna gång post-season test ( ett däcktest inför 2023) och vi saknade trotjänare som Sebastian Vettel och Daniel Ricciardo, men vi fick se ett par förare i nya stall.
Vi fick även se Aston Martin utan sponsorer och Nico Hülkenberg i en helt vit hjälm.

Hülkenberg i Haas F1

Hulken, eller Nico Hülkenberg, har inte kört en hel F1-säsong sedan 2019 och körde på den 19:e tiden av 24 förare. Samtidigt han nöjd med 110 varv i sin Haas, bland annat eftersom han blev stående med tekniska problem under en tid.
– Jag måste erkänna att i slutet av dagen kände jag att det slet på kroppen, men det var väntat. Ärligt talat gick det bättre än vad jag hade räknat med och det är bra. Även om jag är medveten om att det ligger tre månader med mycket hårt jobb framför mig, säger han.

– Nu har vi mängder av data att analysera och jobba med de kommande veckorna.

Comeback för Sebastian Vettel?

Nico Hülkenberg är alltså nästa års comeback-kid och nu snackas det om en comeback för Sebastian Vettel. När kommer han tillbaka?
Ralf Schumacher tror på en återkomst inom något år.
– Du kan inte utesluta att han gör comeback i F1, säger den tidigare F1-föfraren som är expert hos Sky.
– Det ser man om och om igen. Nu är det Nico och innan dess var det Fernando Alonso som hade lust att komma tillbaka och fortsätta tävla i F1. Det är flera faktorer som gör en F1-förare snabb. En av dem är erfarenhet och därför har Sebastian, med sin stora erfarenhet, chansen att komma tillbaka om ett år eller två och vara en förare som slåss i toppen.
Ralf Schumacher är inte den enda som tror på en comeback. Videon nedan är lite kul. Fernando Alonso kom tillbaka, han räknar med att Sebastian Vettel också gör det.

Nu är veckans avsnitt av Plattan i Mattan här. Vi snackar ner säsongens sista race och kommer sedan att fortsätta att leverera vår podcast varje vecka under vintern, om än i ett lite annat format än vad ni har vant er vid. Även bloggen kommer att överleva vintern, men den lär inte uppdateras varje dag. Det blir lite mer nyhetsberoende, men jag törs lova ett par inlägg i veckan i alla fall och ett tips är att gå direkt in här, för det lär inte att finnas några större puffar på förstasidan när det är off-season. Framförallt inte nu när det är fullt fokus på VM i fotboll.
Tack för att du hänger med.

Intresserad av gårdagens tider?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB