Startsida / Inlägg

Nya motorn – en bomb

av Anna Andersson

Vad kan Ferrari göra i F1 2023? Enligt uppgifter i Italien satsar stallet allt mot en VM-titel.

Bland annat ska motorn kunna leverera ytterligare 30 hästkrafter.

Italien har väntat på en VM-titel  för Scuderia Ferrari i ungefär 15 år. 2007 vann Kimi Räikkönen titeln efter en kamp mellan McLarens två förare Fernando Alonso och Lewis Hamilton. Sedan dess har stallet inte lyckats utmana om titeln. 2022 såg det bra ut under inledningen av säsongen, men efter otaliga missar både från förare, depåpersonal och strateger blev det en andraplats i VM.

Men nu går vi mot en ny säsong och frågan är återigen, vad kan Ferrari göra i F1 2023?

Ferrari göra i F1 2023
Vad kan Ferrari göra i F1 2023?  (AP/TT)

Enligt den italienska tidningen ”Gazzetta dello Sport” har Ferrari , som nu har Frederic Vasseur som ny stallchef, gjort förändringar på bilen. Bland annat så ska motorn kunna leverera ytterligare 30 hästkrafter. Det stämmer väl överens med det uttalande som Haasstallchef  Günther Steiner gjorde för ett par veckor sedan.

Då hävdade han att Mattia Binotto, den tidigare stallchefen för Ferrari lovat honom att debn  den nya Ferrarimotorn är en ”bomb”.

Vad kan Ferrari göra i F1 2023?

Enligt ”Gazzetta dello Sport” har även aerodynamiken genomgått förändringar, precis som växellådan. Den första känslan av den nya bilen får vi se när den presenteras den 14 februari. Även Red Bull har utvecklat sin bil till nästa säsong. Enligt tyska RTL  kommer bilen att vara tre kilo lättare under F1 2023.

Jag räknar med att du, liksom de flesta andra F1-fansen, väntar på att få se årets nya bilar. De kommer i februari. Den 16 februari kommer McLaren att presentera sin. Här finns en sammanställning över när stallen presenterar sina bilar.

Den länken uppdaterar jag allt eftersom.

Kort om F1

Haas F1 är historia. 2023 heter stallet ”MoneyGram Haas F1 Team”. Stallet har också en ny logotype och samarbetet med den nya huvudsponsorn säga vara över flera år.

Är detta framtidens föraruppställning? Kimi Antonelli, som är Mercedes junior, och Jack Wolff, son till Susie och Toto Wolff.

FIA:s president Mohammed bin Sulayem välkomnar  nyheten om att Andretti och Cadillac vill vara med i F1.

Vill du läsa om Dakarrallyt? Här gör du det.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB