Startsida / Inlägg

Stroll gör comeback i Bahrain

av Anna Andersson

Lance Stroll kör F1 i Bahrain 2023. Det meddelar Aston Martin.

F1 i Bahrain 2023
Lance Stroll (Aston Martin)

Kandensaren föll med sin cykel förra veckan, han skadade sin handled så pass illa att han missade samtliga tre testdagar, men han kommer att köra säsongens premiär i helgen.

F1 i Bahrain 2023 startar med träningar i morgon fredag och det är också starten på den 23 lopp långa säsongen.

– Det var frustrerande att inte kunna köra testerna och jag var besviken över att jag missade tre testdagar. Samtidigt kände både stallet och jag att det var bättre för mig att rehabilitera min skada så att jag skulle vara redo för premiären och den långa säsong som väntar, säger Lance Stroll som tävlar för Aston Martin.

– Olyckan var ren otur. Jag körde ner i ett hål på vägen när jag varute och cyklade. Det var ingen större fara och jag genomgick en mindre operation i min högra handled, men den läkte snabbt.

Det innebär att han tar plats intill Fernando Alonso när det är dags för premiären av F1 2023. Årets första tävlinghelg avgörs i Bahrain, här hittar du alla tider och däckvalen.

Här finns en guide med statistik och fakta inför F1 i Bahrain.

Korta nyheter inför F1 i Bahrain 2023

AlphaTauri är till salu. Det meddelade den ansedda tyska tidningen Auto, Motor und Sport tidigare i veckan. Nu har AlphaTauri och stallchef Franz Tost dementerat ryktena på sociala medier.

Susie Wolff, tidigare utvecklingsförare hos Williams och hustru till Mercedes teamchef, blir ny managing director för F1:s akademi med ansvar för att utvecklina unga kvinnliga förare.

F1 fortsätter att göra succé. 2022 innebar ett rekord i omsättning, ett vinstrekord och ett rekordstort antal besökare. Detta betyder också att stallen får tillbaka en rekordstor summa pengar, 1,157 miljarder dollar vilket går att jämföra med 1,068 miljarder dollar under 2022.

Under 2022 besökte 5,7 miljoner människor ett F1-lopp under säsongen och det är en ökning med 36 procent jämfört med 2019 ( den senaste säsongen som inte påverkades av pandemin).

Har du tagit ut ditt lag i Motor manager 2023? Här kan du läsa hur Johan Kristoffersson, Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist tänker och se vilka lag de har tagit ut.

Jag har också tippat säsongen. Innan de kört en meter i Bahrain. Ett kamikazetips är alltid lika svårt.

IndyCar – nyheter för Felix Rosenqvist

Felix Rosenqvist IndyCar
Premiär för IndyCar i St Petersburg den 5 mars (INDYCAR)

ArrowMcLaren utökar sitt stall från två till tre bilar 2023. Det innebär att Felix Rosenqvist och Pat O´Ward får sällskap av Alexander Rossi.

– Den stora grejen för oss i år är helt klart expansionen till tre bilar, säger Felix Rosenqvist.

– Det ger oss ett väldigt konkret, nytt, starkt kort att spela med. Det hjälper oss både med datainsamling och med strategiarbetet inför racen. Det känns positivt och Alex (Rossi) har kommit in i gänget på ett bra sätt. Rent sportsligt är detta det största som hänt oss under min tid i teamet, så det ska bli väldigt spännande att se hur den här säsongen utvecklas.

För Rosenqvists egen del innebär expansionen till tre bilar att han till den här säsongen har bytt startnummer, från #7 till #6, samt att han har fått en ingenjör. Hans nya samarbetspartner heter Chris Lawrence.

En annan nyhet är att Indy 500 inte längre ger dubbla mästerskapspoäng. Den nyheten kom för någon vecka sedan. Här läser du om Marcus Ericssons tankar inför IndyCar 2023.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB